Fitch Ratings: Türk İslami bankaların pazar payları 2023'te daha da artacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk katılım bankacılığının Pazar payının 2023 yılında daha da büyüyeceğini açıkladı. Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Türk katılım bankalarına yönelik önemli değerlendirmede bulunuldu.

Haberler 28.03.2023, 09:31
Fitch Ratings: Türk İslami bankaların pazar payları 2023'te daha da artacak

Türkiye’de katılım bankalarının, ülkenin bankacılık sektörü içindeki toplam varlık payına da değinilen Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada 2023 yılı hedefine de yer verildi.

“KATILIM FİNANSIN BÜYÜME STRATEJİSİ BENİMSENDİ”

Fitch Ratings yeni yayınladığı raporda, katılım bankacılığının iktidar için stratejik önemi göz önüne alındığında, Türk İslami bankalarının pazar paylarının daha da büyüyeceğini söylüyor. Türkiye'nin yakın zamanda yayınlanan Katılım Finansmanı Strateji Belgesinde ana hatlarıyla belirtildiği gibi, hükümetin Türkiye'de katılım finansını daha geniş bir şekilde büyütme stratejisini benimsediği gözlemlenmekte.

“DÜŞÜK KAMUOYU FARKINDALIĞI” VURGUSU

Katılım bankacılığının pazar payları, son yıllarda, esas olarak üç devlet bankasının girişi ve hızlı büyümesiyle arttı. 2022 sonunda İslami bankalar, bankacılık sektörü varlıklarının, finansmanının ve mevduatlarının sırasıyla yüzde 8,3, yüzde 7,6 ve yüzde 10,1'ini oluşturuyordu. Hükümetin hedefi, katılım bankalarının 2025 yılına kadar bankacılık sektörü varlıklarının yüzde 15'ine ulaşmasıdır. Sınırlı dağıtım kanalları ve düşük kamuoyu farkındalığı, katılım bankacılığının geleceğini kısıtlayabilir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@