Müslümanın Para Yönetimi kitabı okuyucu ile buluştu

Melih Turan’ın Müslümanın Para Yönetimi isimli kitabı İktisat Yayınları’ndan çıkarak raflardaki yerini aldı. Müslümanın Para Yönetimi tanıtımında "Bu kitap, bir Müslümanın kazancından harcamasına, yatırımından genel para yönetimine kadar olan süreci İslamî finans bağlamında gözden geçirmektedir" ifadelerine yer verilmektedir.

Haberler 27.03.2023, 09:59 27.03.2023, 12:52
Müslümanın Para Yönetimi kitabı okuyucu ile buluştu

Finansal hizmetlerin çeşitlenmesiyle birlikte finansal okuryazarlık  önem kazanmaya başladı. Günümüzdeki finansal araçlarının çoğalması beraberinde karmaşıklışı da getirdi. Bu araçları öğrenmek ve kullanmak hem zaman hem de bilgi açısından emek gerektiriyor. İslamî finans açısından bakıldığında ise farklı unsurlar ortaya çıkmakta.

Kitap tanıtımında şu ifadelere yer verildi;

Bu kitap, bir Müslümanın kazancından harcamasına, yatırımından genel para yönetimine kadar olan süreci İslamî finans bağlamında gözden geçirmektedir. İslamî finans okuryazarlığa katkı sağlamak amacıyla kaleme alınan bu çalışmada bir Müslüman, İslamın ilkeleri ve esasları ışığında günümüz yönetimine uçtan uca ışık tutmaya çalışılmaktadır. Kazanç elde ederken, harcarken, yatırım yaparken ve tüm para yönetimini kapsayan özellikle günümüzde var olan katılım bankacılığı, sermaye piyasası yatırımları, finansal teknolojiler (fintek), kitle fonlama, sigorta, bireysel emeklilik gibi finansal işlemlerde bir Müslümanın yaklaşımının nasıl olabileceği ele alınmaktadır.

Yazar Melih Turan Kimdir? 

Melih Turan, finansal teknoloji dalında lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Muhasebe Bilgi Sistemleri bölümünden aldı. Bir yıl Fransa Burgundy İşletme Okulunda eğitim gördü. Yüksek lisansını İslam İktisadı ve Finansı üzerine Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü, Ortadoğu Ekonomi Politiği alanında tamamladı. Halen aynı alanda doktora öğrenimine devam etmektedir. Profesyonel ve akademik çalışmalarını katılım bankacılığı, finansal teknolojiler ve İslam İktisadı alanlarında sürdürmektedir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@