Vakıf Katılım'dan çiftçilere özel tarım destek finansman paketi

Vakıf Katılım tarım finansman ürünleri, üreticilerin tarım ve hayvancılık işletmelerini geliştirme amacıyla sunulan mal ve hizmet alım işlemlerini fonlamanın yanı sıra tarım teknolojileri ve tarımsal yatırım finansmanı işlemlerine de destek sağlıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, "Uzun ve esnek vadeli tarım finansmanları ile ülkemizin ortak geleceğinde büyük payı olacağına inandığımız üreticilerimize tam destek sağlıyoruz." dedi.

Haberler 19.04.2023, 11:41 19.04.2023, 12:23
Vakıf Katılım'dan çiftçilere özel tarım destek finansman paketi

Vakıf Katılım, Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğinde söz sahibi olan çiftçilerin finansal ihtiyaçlarına tarım bankacılığı ürünleriyle çözümler sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin kalkınması ve uluslararası rekabette daha da güçlenmesi için "4İ (İmalat, İstihdam, İhracat ve İnovasyon)" alanlarında destek paketleri sunan Vakıf Katılım, sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında tarım bankacılığı çalışmalarını başlatıyor.

Tüm dünyada sürdürülebilir tarım imkanlarının artırılması, gıda, tarım ve hayvancılık sektörüne destek sağlanması her geçen gün daha fazla önem arz ediyor. Bu kapsamda Vakıf Katılım da "Ortak Geçmiş Ortak Gelecek" vizyonuyla çalışmalar yürütüyor. Son olarak Vakıf Katılım, hayata geçirdiği tarım bankacılığı ürünleriyle üreticinin ve çiftçinin yanında yer alıyor.

"ÜLKEMİZ TARIM SEKTÖRÜNE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, tarım bankacılığı çalışmaları kapsamında "Tarım Destek Finansman Paketi"ni sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Paket ile çiftçileri ve tarım sektörünü desteklediklerini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Uzun ve esnek vadeli tarım finansmanları ile ülkemizin ortak geleceğinde büyük payı olacağına inandığımız üreticilerimize tam destek sağlıyoruz. Tarımda sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, girdi üreten firmaların sulama ve elektrik maliyetini düşürmenin yanı sıra kadın ve genç istihdamına da katkı sağlamayı hedefliyoruz. Her zaman üreticilerimizin yanında olacak, ülkemiz tarım sektörüne değer katmaya devam edeceğiz. Esnek vadeli tarım finansmanı ürünleriyle üreticilerimize destek veriyor, tarımsal işletme finansmanlarının yanı sıra nitelikli tarımsal projeler ve tarım makineleri finansal kiralaması gibi yatırıma yönelik finansmanlar da sunuyoruz."

"FERAH KART" ÜRETİCİLERE HASAT DÖNEMİNE UYGUN ÖDEME ÇÖZÜMLERİ SUNUYOR

Verilen bilgiye göre, üreticilere yönelik esnek ve uzun vadeli ödeme çözümleri sunan Vakıf Katılım, Ferah Kart ile de tüzel kişi üreticiler için tarımsal harcamalar, malzeme ve ham madde alımları gibi ihtiyaçlar için hasat dönemi vadeli finansman imkânı sağlıyor. Esnek, uzun vade ve avantajlı oranlar içeren tarım finansmanlarının yanı sıra TARSİM ile tarımsal üretimlerini de güvence altına alıyor.

Vakıf Katılım’dan çiftçilere sunulan tarım finansman ürünleri yaklaşık 10 farklı alanda tarım ve hayvancılık işletmelerinin geleceğe güvenle bakmalarını sağlayarak ülke ekosisteminin gelişmesine de katkı veriyor.

İşte Vakıf Katılım’ın Tarım Finansman Ürünleri;

ARICILIK FİNANSMANI

Arıcılık yapan üreticilerin kovan, malzeme, nakliye vb. ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılan bir finansman türüdür.

BESİ HAYVANCILIĞI FİNANSMANI

Büyükbaş ve küçükbaş besicilerin hayvan alımları ve kesime kadar yapacakları yem ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılan bir finansman çeşididir. 

BİTKİSEL ÜRETİM FİNANSMANI

Tarla, bahçe, örtü altı, topraksız, su kültüründe üretim vb. çeşitli bitkisel üretim konularında faaliyet gösteren üreticilerin tohum, gübre, ilaç, mazot vb. ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılabilir. 

ET TAVUKÇULUĞU (BROİLER) VE YUMURTA TAVUKÇULUĞU FİNANSMANI

Et (broiler) üretiminde ve yumurta üretiminde bulunan gerçek/tüzel kişi üreticilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan bir finansman türüdür.

SÜT HAYVANCILIĞI FİNANSMANI

Süt hayvancılığı üreticilerin yem, bakım, süt hayvanı alımı ve diğer işletme giderlerini karşılamaya yönelik bir finansman.

TARIM PROJE FİNANSMANLARI

Tarımsal faaliyette bulunan işletmelerin faaliyetleri kapsamındaki mekanizasyon, yeni nesil tarım teknolojileri ve büyük çaplı modern sulama projeleri gibi nitelikli projelerin finanse edilmesine yönelik bir finansman çeşididir.

TARIM ARAÇ / TRAKTÖR FİNANSMANI

Tarımsal faaliyette bulunan işletmelerin faaliyetlerinde kullanılmak üzere satın alacağı traktör, biçerdöver vb. araçların finansmanına yönelik finansman.

TARIM MAKİNE FİNANSMANI

Tarımsal faaliyette bulunan işletmelerin faaliyetlerinde kullanılmak üzere tarımsal yatırımlar, büyük çaplı ekipmanlar, yem karma makinesi, gübre serpme makinesi, pulluk, çapa makinesi vb. zirai makinelere yönelik bir finansman türüdür.

TARIM FİNANSAL KİRALAMA

Tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere çiftçilerin yapacağı yatırımlarda makine/ekipman finansmanına yönelik finansal kiralama çeşididir.

Vakıf Katılım’ın tarımda sunduğu finansal kiralama türleri;

Biçerdöver Finansal Kiralaması
Traktör Finansal Kiralaması
Tarım Makine Finansal Kiralaması
Tarım Araç Finansal Kiralaması

Aynı zamanda Vakıf Katılım Ferah Kart ile tüzel kişi üreticilere tarımsal harcamalar, malzeme ve hammadde alımları gibi işletme finansmanları için nakit akışlarına uygun vadelerde kullanım sağlıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@