11. İslam İktisadı Temel Eğitim Programı Rize’de gerçekleştirildi

İKAM, İslam iktisadı alanında çalışma yapan araştırmacı ve araştırmacı adayları için İslam İktisadı Temel Eğitim Programları düzenliyor, son olarak 11. İslam İktisadı Temel Eğitim Programı Rize’de yapıldı.

İslami Finans 21.06.2023, 13:36 21.06.2023, 13:50
11. İslam İktisadı Temel Eğitim Programı Rize’de gerçekleştirildi

İslam İktisadı Temel Eğitim Programı ile İslam iktisadı kavramını, günümüze kadar süregelen serüvenini, temel ilkeleri ve uygulanabilir bir sistemin bileşenlerini genel hatlarıyla inşa etmek amaçlanmaktadır. Bu bağlamda İKAM İslam İktisadı Temel Eğitim Programını 3-4 Haziran 2023 tarihlerinde Rize’de gerçekleştirildi.

İKAM, RTEÜ İlahiyat Fakültesi ve Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nin iş birliğiyle Rize’de düzenlediğimiz İslam İktisadı Temel Eğitim Programı, İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İlyas Yıldırım’ın selamlama konuşması ile başladı, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır’ın selamlama konuşması ile devam etti.

Program, İKAM Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Afşin Sancar’ın ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Topal’ın selamlama ve açılış konuşması ile devam etti, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nebi Gümüş’ün açılış konuşması ile sona erdi.

PROGRAMA YOĞUN İLGİ

Birçok farklı bölümden lisans ve lisansüstü düzeyden katılımcılar programa büyük ilgi gösterdi. İslam İktisadı Temel Eğitim Programı’nın ilk günü Doç. Dr. Zeyneb Hafsa Orhan’ın “İslam İktisadına Giriş” dersi ile başladı. İkinci derste Doç. Prof. Dr. Necmettin Kızılkaya’nın, “İslam İktisadının Fıkhi Temelleri” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Üçüncü derste ise Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Afşin Sancar’ın “İslami Finans ve Katılım Bankacılığı” sunumu ile devam etti. İlk günün son dersi ise Prof. Dr. Şevket Topal’ın “‘Ücret ve Damân İçtimâ Etmez’ Kuralı Çerçevesinde Katılım Bankacılığının Çifte Vergilendirme Problemi” sunumu ile sona erdi.

Programın ikinci günü ilk ders Mustafa Afşin Sancar’ın “İslam Kalkınma Ekonomisi” sunumu ile başladı. İkinci ve son ders ise Prof. Dr. Ali Kumaşı’ın “Para Vakfı Kaynaklı Yeni Bir Fon Toplama ve Dağıtma Modeli Önerisi” sunumu ile sona erdi. Program sonunda katılımcılara katılım belgesi takdim edildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@