Abu Dhabi'nin Mubadala destekli şirketi Hindistan'ın en iyi sağlık tesisine yatırım yapacak

Devlet destekli Mubadala Mamoura Diversified Global Holding'in tamamına sahip olduğu Abu Dabi'de kayıtlı Seventy Second Investment Company, ülkenin en büyük sağlık tesislerinden biri olan Manipal Health Enterprises'a ortak olmak için Hindistan'ın adil ticaret düzenleyicisi Hindistan Rekabet Komisyonu'ndan (CCI) onay aldı.

İslami Finans 18.01.2024, 11:32
Abu Dhabi'nin Mubadala destekli şirketi Hindistan'ın en iyi sağlık tesisine yatırım yapacak

CCI'nin bu hafta yaptığı başvuruya göre anlaşma, başvuru sırasında derhal onay verilmesine olanak tanıyan yeşil kanal yolu kapsamında onaylandı.

Genellikle Manipal Hastaneleri olarak bilinen Manipal Health Enterprises, Hindistan'da 17 şehirde 33 hastane işleten Manipal Education and Medical Group'un (MEMG) bir parçasıdır. Şirketin web sitesine göre, ülkedeki en büyük ikinci hastane zinciri olarak lanse ediliyor.

Abu Dabi son aylarda sağlık sektörüne aktif olarak yatırım yapıyor. Kasım ayında Abu Dabi Yatırım Otoritesi (ADIA) ve Malezya Çalışanları İhtiyat Fonu, Güneydoğu Asyalı hastane işletmecisi Ramsay Sime Darby Healthcare'in özel sermaye şirketi TPG ve Hong Leong Group tarafından 1,2 milyar dolara devralınmasını destekledi.

Sektör uzmanı Global SWF'ye göre bu satın alma, Mart 2022'de ABD merkezli veterinerlik şirketi Amerivet'in 1,6 milyar dolarlık devralınması ve yeniden sermayelendirilmesine katılmasından bu yana ADIA tarafından sağlık, yaşam bilimleri ve ilaç sektörlerinde gerçekleştirilen en büyük işlem oldu.

ADIA'nın geçen yıl gerçekleştirdiği diğer büyük işlem ise Hindistan merkezli Intas Pharmaceuticals'ın %3 hissesini Singapurlu Temasek'ten 250 milyon dolara satın alması oldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@