ADIB yılın ilk yarısında özellikle Birleşik Krallık gayrimenkul finansmanı alanında güçlü bir büyüme kaydetti

ADIB, müşterilerine seçilebilir İslami yapılandırılmış finansman çözümleri sunarak hem yeniden finansmanı hem de yeni satın almaları kolaylaştırdığını bildirdi. Bu bağlamda ADIB, Birleşik Krallık'taki ticari gayrimenkul finansman portföyünü genişlettiğini ve bu yılın ilk altı ayında 100 milyon sterlinin (127,3 milyon ABD Doları) üzerinde yeni finansman varlığı sağladığını açıkladı.

İslami Finans 11.12.2023, 14:19 11.12.2023, 16:53
ADIB yılın ilk yarısında özellikle Birleşik Krallık gayrimenkul finansmanı alanında güçlü bir büyüme kaydetti

ADIB'nin kapattığı anlaşmalar, Batı Londra, North Acton'da 343 ünitelik bir ortak yaşam projesi, Gatwick Havaalanı'nda 400 anahtarlı bir otel, Guildford'da 133.000 metrekarelik A sınıfı çok kiralı bir ofis kampüsü ve Galler, Newport'ta 153.000 metrekarelik bir ulusal merkez ofis kampüsü dahil olmak üzere çeşitli projeler için yapılandırılmış finansmanı kapsıyor.

ADIB söz konusu başarıları Birleşik Krallık Ticari Gayrimenkul piyasasındaki zorluklar karşısında elde etti. Abu Dhabi'li kredi kuruluşuna göre, sektör son 12 ay içinde, öncelikle yüksek faiz ortamındaki ayarlamalar nedeniyle sermaye değerlerinde kayda değer bir düzeltme yaşadı ve bu da yatırım faaliyetlerini etkiledi.

Banka, getirilerin artırılmasında ve borçların ödenmesinde önemli bir rol oynayan kira gelirlerinin sürdürülebilirliğine ve büyüme beklentilerine güçlü bir şekilde odaklandı. Sonuç olarak, özellikle yüksek kaliteli amaca yönelik öğrenci konaklaması (PBSA) ve yap-kirala (BTR) varlıklarında olmak üzere, "Gayrimenkul varlıklarının kriterlerine göre olumlu puan alan ve önemli kira sektörlerini beslemeye katkıda bulunan yaşam" açısından güçlü yatırımcı talebi, gelir artışına katkıda bulundu.

Birleşik Krallık'taki müşterilere özel şer'i uyumlu emlak finansmanı çözümleri sunma konusunda sağlam bir geçmişe sahip olan ADIB, son 5 yılda 3 milyar AED'yi (816 milyon ABD Doları) aşan üst düzey finansman işlemlerini başarıyla tamamladı.

ADIB'nin Londra merkezli ekibi, Birleşik Krallık genelinde ticari ve konut amaçlı gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) müşterilerine finansman desteği ve danışmanlık hizmetleri sağlıyor.

İngiltere Merkez Bankası - TradeArabia Haber Servisi'ne göre, 2023 yılı Nisan ayında Birleşik Krallık'taki (imarlar dahil olmak üzere) ticari gayrimenkullere sağlanan net finansman 1,2 milyar sterline ulaşarak bir önceki aya göre %137 artış göstermiş ve Aralık 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.
 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@