Al Baraka Bank, Mısır'daki en büyük İslami finansman anlaşmasına katıldı

Anlaşma, iki şirketin mevcut tesislerinin daha iyi koşullar ve daha düşük maliyetlerle yeniden finanse edilmesini amaçlıyor

İslami Finans 12.02.2024, 10:33 12.02.2024, 12:01
Al Baraka Bank, Mısır'daki en büyük İslami finansman anlaşmasına katıldı

Al Baraka Bank, Mısır'da Şeri ilkelere uygun en büyük ortak finansman anlaşmasını sağlamak için bir grup bölgesel ve yerel bankaya katılım sağladı. Yaklaşık 5,5 milyar Mısır poundu (5,48 milyar TL) değerindeki anlaşma, dijital dönüşüm alanında lider iki şirket olan Giza Systems ve VAS Integrated Solutions'a fayda sağlayacak.

Anlaşma, iki şirketin mevcut tesislerinin daha iyi şartlarda ve daha düşük maliyetlerle yeniden finanse edilmesinin yanı sıra bölgedeki büyüme ve gelişmelerini desteklemeyi amaçlıyor. Anlaşma aynı zamanda proje portföylerini artırmalarına ve iletişim, altyapı, petrol ve gaz, ulaşım, akıllı binalar ve üretim gibi çeşitli sektörlerde entegre teknolojik çözümler sunmalarına yardımcı olacak.

Anlaşma, Krallık ve bölgede dijital dönüşümün sağlanmasında uzmanlaşmış bir Suudi şirketi olan Solutions by STC tarafından garanti ediliyor. Bu, Mısır'da İslami finansmanın hem Mudarebe (Kâr paylaşımı esasına dayanan emek-sermaye ortaklığı anlamında İslâm hukuku terimi) hem de Murabaha (Alış fiyatı veya maliyet üzerine belli bir kâr ilâvesiyle yapılan bir tür güvene dayalı satış sözleşmesi anlamında fıkıh terimi) biçimlerini kullanan ilk ikili yapılandırılmış anlaşmadır.

Al Baraka Bank CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hazem Hegazy şunları söyledi:

"Bu anlaşmaya katılımımız, büyük kurumların Şeri ilkelere uygun ihtiyaçlarını karşılamak ve yenilikçi, sürdürülebilir finansman çözümlerini geliştirmek için iş büyümesini destekleme konusundaki kararlılığımızı doğruluyor. Bu stratejik ortaklık sadece İslami finans sektöründeki önemli bir oyuncu olarak konumumuzu değil, aynı zamanda ekonomik kalkınmaya katkıda bulunma konusundaki kararlılığımızı da yansıtıyor.”

Anlaşma; finansman acentesi, garanti acentesi, küresel yatırım acentesi ve hesap bankası olarak görev yapan Abu Dhabi İslam Bankası - Mısır tarafından yönetiliyor. Yatırım kolu olan Abu Dhabi İslami Sermaye Şirketi, mali danışman ve tek finansman pazarlamacısı olarak görev alıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@