BAE'de yeni bir İslami banka açılacak

Dijital tabanlı modern bir İslami yerel banka olan Ruya Bank, finansal kapsayıcılık ve yenilikçiliği hedefliyor

İslami Finans 06.03.2024, 15:22
BAE'de yeni bir İslami banka açılacak

Dijital tabanlı modern bir İslami yerel banka olan Ruya, yarın, Ajman'daki Marsa bölgesinde yer alan ilk yerel bankacılık merkezi ve merkez ofisi ile BAE pazarında faaliyete geçmeyi planladığını duyurdu.

Ruya, yenilikçi teknolojiyi İslami finansın temel ilkeleriyle harmanlayarak hem bireylerin hem de işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. BAE Merkez Bankası tarafından uzmanlaşmış bir banka olarak lisanslanan Ruya, güçlü güvenlik ve sezgisel tasarım üzerine inşa edilmiş, sorunsuz bir dijital bankacılık deneyimi sunmayı amaçlamaktadır. 'Ruya' kelimesi, Arapça'da 'vizyon' veya 'öngörü' anlamına gelen kelimeden ilham almaktadır.

İslami finans sektörü, 2022 yılında 16,5 trilyon Dirhem'i aşarak dünya çapında büyümeye devam ediyor ve 2027 yılına kadar 24,5 trilyon Dirhem'e ulaşacağı tahmin ediliyor (Kaynak: ICD-LSEG Islamic Finance Development Report 2023). BAE, ülkedeki toplam bankacılık varlıklarının %23'ünü temsil eden İslami bankacılık varlıkları ile dünyanın dördüncü büyük İslami finans pazarıdır (Kaynak: BAE Merkez Bankası).

2023 yılında Yüksek Şeri Otoritesi, BAE'deki İslami finans kurumlarında sürdürülebilirlik için bir kılavuz yayınlamıştır. Bu durum, İslami bankacılık ürünleri için daha yüksek bir çekicilikle sonuçlanan daha etik tüketiciliğe yönelik bir eğilimle aynı zamana denk gelmektedir. Yakın tarihli bir Deloitte raporu, tüketicilerin %71'inin olumlu sosyal etkisi olan bir bankayı tercih etme olasılıklarının daha yüksek olduğunu ortaya koymuştur.

Farklı kuşaklardan tüketiciler, hızlı tempolu yaşamlarının ihtiyaçlarını karşılayan markalar arıyor ve dünyanın her yerinden kolayca erişilebilen ve artan mobilite ile yönlendirilen bir yaşam tarzını tamamlayabilen bankalarla ortaklık kurmak istiyorlar.

Ruya Yönetim Kurulu Başkanı Naser Mohamed Almur Al Zaabi, "Ruya'yı BAE pazarına sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz" dedi. "Tüm BAE'ye hizmet verdiğimiz Ajman'ı üs olarak seçmemiz, canlı ve gelişen toplumları destekleme taahhüdümüzü yansıtıyor. Ruya, etik yatırım ve sosyal sorumluluk değerlerimizi bünyesinde barındırıyor ve BAE'nin finans ortamı üzerinde olumlu bir etki yaratacağından eminiz."

Ruya'nın Başkan Yardımcısı Marwan Obaid Al Muheiri ise şunları söyledi: "Biz, özellikle genç müşteriler arasında daha etik, kullanışlı ve dijital öncelikli bankacılık çözümlerine yönelik artan talebi karşılayan yeni bir İslami banka tarzıyız. Kullanıcı dostu uygulamamız, finansal okuryazarlığı ve kapsayıcılığı teşvik eden, eğitici ve iş birlikçi toplum merkezleri olarak hizmet verecek açık kapı şubeleriyle eşleştirilecek."

Açık ev forumları olarak tasarlanan Ruya'nın şubeleri; müşteriler, toplum üyeleri ve banka arasındaki gayri resmi etkileşimleri teşvik edecek. Her şube, birincil rolü Ruya'nın yerel toplumla etkileşimini kolaylaştırmak olan özel bir Yerel Merkez Yöneticisi tarafından yönetilmektedir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@