CBUAE, İslami Finans Altyapı Kuruluşları Deklarasyonu'nun lansmanına ev sahipliği yaptı: İslami Sürdürülebilir Finans için Yol Haritası

BAE Merkez Bankası (CBUAE), İslami Finansal Hizmetler Kurulu (IFSB), İslami Bankalar ve Finansal Kurumlar Genel Konseyi (CIBAFI) ve İslami Finansal Kurumlar Muhasebe ve Denetim Organizasyonu (AAOIFI) gibi önemli İslami finans altyapı kuruluşlarının katılımıyla bir dizi toplantı ve lansmana ev sahipliği yaptı. Ardından İslami Sürdürülebilir Finans için Yol Haritası'nın lansmanını gerçekleştirdi.

İslami Finans 30.11.2023, 13:18 30.11.2023, 13:33
CBUAE, İslami Finans Altyapı Kuruluşları Deklarasyonu'nun lansmanına ev sahipliği yaptı: İslami Sürdürülebilir Finans için Yol Haritası

Yol haritası, CBUAE Başkanı Khaled Mohamed Balama ve ilgili kuruluşların Genel Sekreterlerinin katıldığı bir yuvarlak masa toplantısında açıklandı. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda İslami sürdürülebilir finansın geliştirilmesine yönelik bu önemli dönüm noktası, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ev sahipliğinde düzenlenen 28. Taraflar Konferansı (COP 28) öncesinde gerçekleşti.

Yol haritasının açıklanması, CBUAE'nin ev sahipliğinde ve İslami finans altyapı kuruluşlarıyla işbirliği içinde düzenlenen İslami finansla ilgili etkinliklerin ardından geldi. Bu etkinlikler kapsamında IFSB sürdürülebilirlikle ilgili riskler ve fırsatlar üzerine küresel bir forum düzenlerken, CIBAFI etkinliği İslami finansta sürdürülebilir uygulamaların ve iklim eyleminin güçlendirilmesine odaklandı.

AAOIFI etkinliği ise Makasıd-ı Şer-i ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin karar alma sürecine entegrasyonunu ele aldı.

CBUAE Başkanı Khaled Mohamed Balama, İslami Finans Altyapı Kuruluşları tarafından yayınlanan bu deklarasyonun İslami finans endüstrisinin iş ve faaliyetlerine sürdürülebilirlik hususlarını daha fazla entegre etmesini desteklemek için net bir yol haritası ve hedefler belirlediğinden dolayı küresel olarak İslami sürdürülebilir finansı teşvik etme eğiliminde olduğunu söyledi.

CBUAE, sürdürülebilirliği teşvik etme taahhüdünün bir parçası olarak ve BAE'nin İslami finans merkezi olma vizyonuna uygun olarak bu tartışmaların başarısına destek vermekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı ve COP28 Başkanı Dr. Sultan Al Jaber, bugün İslami sürdürülebilir finans için yol haritasının lansmanı, BAE'nin örnek teşkil etme ve iklim krizine bütüncül ve uygulanabilir çözümler sunma konusundaki kararlılığının güçlü bir göstergesi olduğunu söyledi.

Aynı zamanda sürdürülebilirliğin tüm finansal stratejilerin ayrılmaz bir parçası olmasını sağlamanın iklim değişikliğiyle mücadele için oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@