Kuveyt Türk, Eximbank'ın leasing programını devreye aldı

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Yatırımı, üretimi ve ihracatı destekleyen alanlarda finansal çözümler üretmeye öncelik veriyor, tüzel müşterilerimize yönelik ürün ve hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz" dedi

İslami Finans 18.01.2024, 14:26 18.01.2024, 14:36
Kuveyt Türk, Eximbank'ın leasing programını devreye aldı

Yatırıma, üretime ve ihracata yönelik desteğini artıran Kuveyt Türk, ihracatçı firmalara yönelik finansman hizmetlerine bir yenisini ekledi. Türk Eximbank ile imzaladığı protokolle 'Katılım Bankaları Finansal Kiralama İşlemlerine Yönelik Kredi Programı'nı devreye alan Kuveyt Türk, program kapsamında finansal kiralama taleplerini kabul edip ödemeleri başlatan ilk katılım finans kuruluşu oldu.

Türkiye'nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, ihracatçı firmalara desteğini artırmaya devam ediyor. Kuveyt Türk, "Katılım Bankaları Finansal Kiralama İşlemlerine Yönelik Kredi Programı" kapsamında, ihracatçı müşterilerinin makine/teçhizat yatırımları için finansman çözümlerini çeşitlendirmek amacıyla Türk Eximbank ile 16,5 milyon USD'lik bir protokol imzaladı. Bu protokol kapsamında Kuveyt Türk, tüzel müşterilerinin finansman taleplerini kabul edip Eximbank'a göndermeye başladı. Kuveyt Türk, Katılım Bankaları Finansal Kiralama İşlemlerine Yönelik Kredi Programı kapsamında finansal kiralama taleplerini kabul edip ödemeleri başlatan ilk katılım finans kuruluşu oldu.

"İHRACATÇILARIMIZI TÜRK EXİMBANK'IN LEASİNG KAYNAĞIYLA DESTEKLİYORUZ"

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan konu hakkında şunları dile getirdi;

"Yatırımı, üretimi ve ihracatı destekleyen alanlarda finansal çözümler üretmeye öncelik veriyor, tüzel müşterilerimize yönelik ürün ve hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz. İhracatın finansmanı ve finansal kiralama odaklandığımız alanların başında geliyor. Katılım finans ilkeleri doğrultusunda oluşturulan Türk Lirası Gecelik Katılım Referans Getiri Oranı (TLREFK)'a endeksli orta ve uzun vadeli değişken kâr paylı leasing finansmanı hizmetini müşterilerimize sunan ilk katılım finans kuruluşu olmuştuk. Ardından Türk Eximbank ile 'Katılım Bankaları Finansal Kiralama İşlemlerine Yönelik Kredi Programı' kapsamında finansman kullandırımı yapan ilk kurum olduk. Leasing işlemlerimizi Kuveyt Türk'ün öz kaynakları ve katılım hesaplarından oluşan kaynaklarla desteklerken, bu protokol kapsamında Eximbank kaynağını da ihracatçı müşterilerimizle buluşturmuş olduk. Katılım finans alanında ilk işlemi yapan kurum olmaktan dolayı memnunuz. Yatırıma, üretime ve ihracata yönelik desteğimiz artarak devam edecek".

3 YILA VARAN VADELERDE GERİ ÖDEME İMKÂNI

Katılım Bankaları Finansal Kiralama İşlemlerine Yönelik Kredi Programı çerçevesinde gerçekleştirilen leasing işlemleri kapsamında ihracatçı firmalara, uygun kâr oranları ve farklı vade seçenekleriyle yeni finansman kaynakları sunuluyor. Kuveyt Türk'ün, Türk Eximbank kaynağıyla sunduğu finansal kiralama paketinde üç veya altı aylık taksitlerle geri ödeme seçenekleri öne çıkıyor. TL borçlanmada bir yıla, Euro'da iki yıla ve USD'de ise üç yıla varan vadelerde geri ödeme imkânı bulunuyor. Programla, Türkiye'nin ihracatının güvenilir bir ortamda artırılması amaçlanıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@