Nijerya IsDB ile altyapı finansmanı görüşmeleri yapıyor

Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Tinubu, İslam Kalkınma Bankası (IsDB) Başkan Yardımcısı Mansur Muhtar ile Suudi Arabistan'da milyarlarca dolarlık bir altyapı finansmanı hakkında görüşmelerde bulundu. İşte bütün detaylar....

İslami Finans 16.11.2023, 17:29
Nijerya IsDB ile altyapı finansmanı görüşmeleri yapıyor

Tinubu, Muhtar ile Mekke'de yaptığı görüşmede, Mayıs ayında göreve başlayan idari ekibinin potansiyel yatırımcılar açısından cazip fırsatlara dönüştürülebilecek altyapı sorunlarını devraldığını belirtti. IsDB'nin projelerde Nijerya için önemli bir ortak olduğunu söyledi.

Tinubu, yaptığı açıklamada Ülkemizde sürdürülebilir gıda güvenliğinin sağlanması için gerekli olan liman altyapısı, enerji altyapısı ve tarımla ilgili tesislerde önemli açıklarla karşı karşıyayız ifadelerine yer verdi. Söz konusu açıkların, bilgili yatırımcılar açısından benzersiz fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

IsDB Başkan Yardımcısı Muhtar, yaptığı açıklamada bankanın Nijerya'ya yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi. Gecikmeksizin böylesine cesur adımlar attığınız için takdiri hak ediyorsunuz diyerek teşekkür etti. Aynı zamanda birlikte çalışmaya ve Nijerya'daki büyük yatırımları desteklemeye hazır olduklarını söyledi.

Tinubu göreve geldiğinden bu yana, yatırımcılara yönelik olarak yabancı fon girişini kolaylaştırmak adına döviz kısıtlamalarının kaldırılması da dahil olmak üzere çeşitli değişiklikler gerçekleştirdi. Bununla birlikte Tunibu, hükûmetin mali kaynaklarını tükettiğini düşündüğü akaryakıt sübvansiyonunu da kaldırdı. Daha önce sübvansiyona ayrılan fonlar artık eğitim, hastaneler ve karayolları gibi temel alanlara yönlendiriliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@