SEE Holding ve EnerTech Kuveyt'te Sürdürülebilir Şehir İnşa Edecek

Net sıfır emisyonlu bir geleceğe öncülük etmeyi amaçlayan sürdürülebilir odaklı küresel bir holding grubu olan SEE Holding, Kuveyt'te sürdürülebilir bir şehir geliştirmek için Kuveyt merkezli bir yenilikçi, yatırımcı ve uçtan uca sürdürülebilir çözümler geliştiricisi olan EnerTech ile güçlerini birleştirdi.

İslami Finans 29.12.2023, 15:27
SEE Holding ve EnerTech Kuveyt'te Sürdürülebilir Şehir İnşa Edecek

Dubai, Sharjah, Abu Dhabi ve Umman'daki (Yiti) başarılı öncü projelerini örnek alacak olan EnerTech, Kuveyt'teki kentsel yaşamı yeniden tanımlamayı ve sakinlerinin yenilikçi temiz enerji, atık yönetimi ve kaynak koruma çözümleriyle çevresel etkilerini önemli ölçüde azaltmalarını sağlamanın yanı sıra sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik sunmayı amaçlıyor.

Kuveyt için stratejik planlarını açıklayan SEE Holding, yeni Sürdürülebilir Şehrin enerji ihtiyacının %120'sini temiz enerjiden elde edeceğini, gıda ihtiyacının %50'sini üreteceğini ve sıfır atık stratejisi uygulayacağını söyledi. Bu strateji, tesis içi atık ayrıştırma ve organik atıkları işleyerek çöp sahalarını önlemek için bir biyogaz tesisi kurma planlarını içeriyor. Ayrıca, kentin su yönetimi stratejisi kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla sulama suyunun %100'ünün arıtılarak yeniden kullanılmasını da içeriyor.

Küresel ölçüt oluşturması öngörülen sürdürülebilir şehir, gelişmiş bir 16MWp güneş enerjisi sistemine sahip olacak

Yenilenebilir enerjiye dayalı sistemin kentin enerji ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılayacağı, ayrıca yüzde 20'lik bir fazlalık yaratacağı ve bunun da kentin emisyonlarını önemli ölçüde azaltacağı belirtildi. SEE Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mühendis Faris Saeed, Kuveyt'teki önemli ortaklıkla ilgili olarak; temiz enerji, su, teknoloji ve sürdürülebilirlik çözümleri sektörlerinin önde gelen şirketlerinden biriyle çalışarak ortak ağımızı genişletmekten heyecan duyuyoruz dedi.

Saeed, aynı zamanda EnerTech ile iş birliklerinin net sıfır emisyonlu bir geleceğe ulaşma ortak hedefinden kaynaklandığını dile getirdi. Bu bağlamda EnerTech ile birlikte, Kuveyt halkının yaşam kalitesini artıracak ve yeşil döngüsel ekonominin büyümesine katkıda bulunacak sürdürülebilir bir şehrin yaratılması için çalışmaktan heyecan duyduklarını ifade etti.

Dubai firması, sürdürülebilir, kanıta dayalı, akıllı, yaşa-çalış-ve-geliş toplulukları inşa ederek ve sürdürerek geleceğin şehirleri kavramında temel bir değişimi temsil ediyor.Grubun tekrarlanabilir ve ölçeklenebilir şehirleri, temiz, yenilenebilir enerji üreterek, kentsel tarımı güçlendirerek, su ve atıkları geri dönüştürerek ve temiz ve elektrikli ulaşım biçimlerinin kullanımını teşvik ederek 2050 Paris Anlaşması hedeflerini öne çıkarıyor.

Geliştirme aynı zamanda sıfır atık stratejisini hedeflemekte olup, atıkların yerinde ayrıştırılması ve organik atıkların işlenerek düzenli depolamayı ortadan kaldıracak bir biyogaz tesisi kurulması planlıyor. Buna ek olarak, kentin su yönetimi stratejisi, kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla sulama suyunun yüzde 100'ünün arıtılmasını ve yeniden kullanılmasını içeriyor.

EnerTech CEO'su Abdullah Al Mutairi konuya ilişkin; dünyanın dört bir yanındaki kırsal ve kentsel topluluklarda yaşam kalitesini dönüştüren, bankaya yatırılabilir temiz enerji ve yeşil altyapı projeleriyle sürdürülebilir bir gelecek tasarlıyoruz dedi. Aynı zamanda SEE Holding ile yapılan kazan-kazan ortaklıkları kurmak, inovasyonun kilidini açmanın ve sürdürülebilir kalkınma ilerlemesini hızlandırmanın anahtarıdır dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@