Abu Dabi İslam Bankası elektrikli araç finansman kampanyasını başlattı

ADIB'nin sürdürülebilirliği teşvik etme ve BAE'nin net sıfır ekonomi hedeflerini destekleme taahhüdü doğrultusunda, ADIB'nin elektrikli araç finansman kampanyası %1,79 gibi son derece rekabetçi bir finansman oranı sunuyor.

Küresel Ekonomi 19.09.2023, 14:21 19.09.2023, 14:26
Abu Dabi İslam Bankası elektrikli araç finansman kampanyasını başlattı

Önde gelen bir İslami finans kuruluşu olan Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB), Dünya Elektrikli Araçlar Günü'ne denk gelen Elektrikli Araç Finansmanı programı "VOLT "u başlattı.

Bankadan yapılan açıklamada, ADIB'nin sürdürülebilirliği teşvik etme ve BAE'nin net sıfır ekonomi hedeflerini destekleme taahhüdü doğrultusunda, ADIB'nin programının yeni otomobiller (EV'ler) için sektördeki en düşük oranlardan biri olan %1,79 gibi son derece rekabetçi bir finansman oranı sunduğu belirtildi.

Volt'un öne çıkan özellikleri arasında, binek otomobil segmenti için piyasada mevcut en düşük oran olan %1,79'luk finansman oranı yer alıyor. ADIB, 1 milyon dirheme kadar finansman sağlama esnekliği ile müşterilerin farklı otomotiv tercihlerine uyum sağlarken çevreye duyarlı seçimler yapmalarını da destekliyor.

ADIB Perakende Bankacılık Küresel Başkanı Amit Malhotra şunları söyledi: "ADIB'nin Elektrikli Araç Finansmanı programı olan ve müşterilerin elektrikli araçları benimsemeleri için rekabetçi tercihli oranlar sunan "VOLT "u tanıtmaktan gurur duyuyoruz."

"VOLT sadece finansmanla ilgili değil; bankanın çevresel sorumluluk ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığının da altını çiziyor. Müşterilerimiz araç finansmanı ihtiyaçları için ADIB'yi tercih ederek karbon emisyonlarını azaltmaya ve daha sürdürülebilir bir geleceğe geçiş yapmaya yönelik daha geniş bir çabanın parçası olabilirler."

Elektrikli araçlara yönelik artan küresel ilgiye yanıt olarak ve ADIB'nin Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) taahhüdünün bir parçası olarak, Elektrikli Araç Finansmanı programı, elektrikli araç sahipliğini finansal olarak daha erişilebilir hale getirerek tüketicileri karbon ayak izlerini azaltmaya teşvik etmek üzere tasarlanmıştır.

Açıklamada, "VOLT" araç finansmanının, ADIB'nin sürdürülebilir kalkınma taahhüdünün bir parçası olarak üstlenilen bir dizi girişimin bir parçası olduğu belirtildi. Banka, müşterilerinin sürdürülebilir iş uygulamalarını genel iş stratejilerine dahil etmelerine yardımcı olmak için sürdürülebilirlik gündemini hızlandırarak 1.7 milyar doların üzerinde yeşil ve sürdürülebilir finansmanı finanse ettiğini duyurdu.

Çeviri: Beyza Nur AVCI / Katılım Finans 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@