ADIB, Botim uygulaması üzerinden entegre finansal hizmetler sunan ilk banka oldu

Abu Dhabi Islamic Bank, ülke genelindeki kullanıcılara Botim Ultra uygulaması üzerinden finansal hizmetlere erişim sağlayan ilk banka oldu

Küresel Ekonomi 24.04.2024, 16:06 24.04.2024, 16:35
ADIB, Botim uygulaması üzerinden entegre finansal hizmetler sunan ilk banka oldu

Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB), MENA bölgesinde tüketici teknolojileri alanında uzman olan ve Botim'in ana şirketi Astra Tech ile bir ortaklık imzaladı. ADIB, ülke genelindeki kullanıcılara Botim Ultra uygulaması üzerinden finansal hizmetlere erişim sağlayan ilk banka oldu.

Anlaşma uyarınca ADIB ve Botim, Botim kullanıcılarının ADIB hizmet ve ürünlerine uygulama üzerinden erişebilmeleri için kullanıcı dostu yollar geliştirmek üzere işbirliği yapacak.

Bu ortaklık, Şer'i ilkelere uygun finansal hizmetleri günlük dijital etkileşimlere sorunsuz bir şekilde entegre etmeyi ve böylece herkes için erişilebilirliği artırmayı amaçlayan türünün ilk örneği bir iş birliğine işaret ediyor.

Bu önemli başarı, ADIB'nin finansal uzmanlığını Astra Tech'in yenilikçi Botim Ultra Uygulaması ile birlikte kullanacak. Bu ortaklık, ADIB'nin şeri ilkelere uygun bankacılık ürün ve hizmetlerini Botim uygulamasına entegre edecek ve geleneksel bankacılığın güvenilirliğini ve derinliğini fintech'in çevikliği ve inovasyonuyla birleştirerek yeni bir pazar emsali oluşturacak.

ADIB Perakende Bankacılık Küresel Başkanı Amit Malhotra konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “ADIB'nin ürün ve hizmetlerine Botim platformundan doğrudan erişilebilecek yolculukları geliştirmek için Botim ile yakın işbirliği içinde çalışacağız ve BAE'deki milyonlarca kullanıcıya bulundukları yerde sorunsuz ve güvenli bir şekilde bankacılık yapmalarını sağlayacağız. Bu, ADIB'nin dijital bankacılık inovasyonunun ön saflarındaki konumunu sağlamlaştırıyor ve hem finansal kapsayıcılık hem de sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdümüzle uyum sağlayarak ESG hedeflerimizi daha da güçlendiriyor.”

Astra Tech Kurucusu ve Botim CEO'su Abdallah Abu Sheikh ise şunları söyledi: “ADIB ile güçlerimizi birleştirmek, finansal hizmetlere erişimde devrim yaratma misyonumuzda önemli bir adımı temsil ediyor. ADIB'nin bankacılık çözümlerini ultra platformumuz Botim'e dahil etmek için ADIB ile birlikte çalışarak, sadece bankacılığı basitleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda dijital çağda finansal hizmetlerin nasıl sunulduğu konusunda yeni bir paradigma yaratıyoruz. Bu hamle Astra Tech'in bölgede inovasyon ve finansal kapsayıcılık konusundaki kararlılığının bir kanıtıdır.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@