Ertemel: 'Katılım bankalarıyla büyüdük'

Katılım bankası müşterilerinden Recep Ertemel, yaptığı açıklamada sahibi olduğu Ertemeller Grubun çeyrek asrı aşkın süredir ticari hayatta faaliyet gösterdiğini ve şirketin katılım bankacılığı ile büyüdüğünü söyledi. Şirket...

20 Haziran 2017, 13:15
Ertemel: 'Katılım bankalarıyla büyüdük'
Katılım bankası müşterilerinden Recep Ertemel, yaptığı açıklamada sahibi olduğu Ertemeller Grubun çeyrek asrı aşkın süredir ticari hayatta faaliyet gösterdiğini ve şirketin katılım bankacılığı ile büyüdüğünü söyledi. Şirket olarak katılım bankaları ile çalışmayı düstur edindiklerini vurgulayan Ertemel, katılım bankaları ile ilgili düşüncelerinden internet bankacılığına kadar pek çok konuya değindi

Bankacılık Hizmetleri Hayati Önem Taşıyor

Ertemellerle ilgili detaylı bilgi veren Ertemeller Grubun Sahibi Recep Ertemel, “Yaklaşık 30 yıldır faaliyetlerini sürdüren aile şirketimizde 2000 yılından bu yana gayrimenkul yatırımları ile ilgileniyoruz. Şirket olarak faaliyete geçtiğimiz günden bugüne müşterilerimize verdiğimiz güven ve sektörde oluşan ticari itibarımızla gayrimenkulün yanı sıra son dönemde faaliyet alanlarımıza turizm projelerini de ekledik. 1990’lı yıllarda ikinci el otomobil satışını başlatan ilk şirketiz ve ticaretimizde her zaman verdiğimiz söze sadık kalmaya ve güvenilir işler yapmaya özen gösterdik. Biz, projelerin başlangıç aşamalarında büyük oranda satın almalar yaptığımız için bankacılık hizmetleri ve teminatlar bizim için hayati önem taşıyor.” açıklamalarında bulundu.

Güveni Ön Planda Tutuyoruz

Katılım bankaları ile çalışmayı tercih etmeleri ile ilgili de konuşan Recep Ertemel, “Ertemeller olarak her zaman üzerinde çalıştığımız projelerin ve sattığımız otomobillerin arkasında durduk. Biz sözü senet olarak nitelendiriyoruz. Sözleşmelerimizden proje teslim süreçlerimize kadar geçen süreçte her zaman şeffaflığı ve karşılıklı güveni ön planda tutuyoruz. Katılım bankaları da günümüzde bu doğrultuda hizmet verdiği için onlarla çalışıyoruz.” dedi.

Yaşantımız İslam, Ticaretimiz İslam Hem kurumsal hem de bireysel olarak sadece katılım bankalarını kullandıklarının altını çizen Ertemel, “Yaşantımız İslam ise ticaretimiz de İslam üzere olmalı düşüncesine sahibiz. Biz bu düşünceden yola çıkarak katılım bankaları ile çalışmayı düstur edindik. Dolayısıyla İslamiyet, ticaretin nasıl yapılmasını emrediyorsa biz de o şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz bunu dava olarak görüyoruz. Şahsen ben mensup olduğum bütün sivil toplum kuruluşlarında ticaretin bu çerçevede yapılması gerektiğini savunuyorum. Katılım bankalarını diğer bankalarla karşılaştırmayı da doğru bulmuyorum. Çünkü ben işin bereketini ön planda tutuyorum.” şeklinde konuştu.

Önemli Olan İnancımıza Uygun Ticaret

Katılım bankaları ile konvansiyonel bankalar arasında işlem farkı olmadığını belirten Ertemel, finansman ve katılım noktasında ayrışmalar olduğunu söyledi. Ticaret hayatı içerisinde yer alan bir aktör olarak farkın niyet olduğunu ifade eden Ertemel, “Nasıl ki evlilik akdi var. Bu da ona benziyor. Önemli olan bizim için inançlarımıza göre ticaret yapmaktır.” dedi.

Mobil Bankacılığı Tercih Ediyoruz

Ertemel, firmasının konumlandığı yerde pek çok katılım bankası şubesi olduğunu ancak mobil bankacılığı tercih ettiğini ifade etti. Ertemel, “Yakınımızda şubeleri olan katılım bankaları var. Fakat bizim çoğu zaman şubelere gitmemize gerek kalmıyor. Zaman zaman şubelerden bizleri ziyarete geliyorlar. Kimi zaman da biz onlara ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Şunu muhakkak vurgulamam gerekiyor: kesinlikle her biri nezih, temiz ve hepsinin alanında uzman güler yüzlü çalışanları var. Ama günümüzde teknolojinin gelişimiyle beraber internet bankacılığı kullanıcıları da arttı. Biz de internet bankacılığını kullanıyoruz. Çünkü internet günümüzün her anında bizimle birlikte ve hayatımızı kolaylaştırıyor. Yurt dışında pek çok gezim oluyor ve görüyorum ki bizim internet bankacılığımız dünyada sayılı gelişmişliğe sahip. Bakıyorum da hem güvenliği ile hem de kolay menüleriyle tüm gün istediğimiz saatte elimizin altında. Öyle ki önceden banka işlemlerimizi nasıl yapıyorduk unuttuk diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

İşlemlerimizi Katılım Bankalarıyla Yapıyoruz

Şirket olarak gerçekleştirilmesi gereken tüm bankacılık işlemlerini, katılım bankalarıyla yaptıklarını söyleyen Ertemel, “Biz Ertemeller olarak katılım bankalarıyla büyüdük. Maaş ödemelerimiz, çek ve kredi kartı kullanımlarımızın tamamında katılım bankalarıyla çalışıyoruz. Müşterilerimize, projelerimizi katılım bankalarının desteğiyle satıyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@