İslami finans alanındaki trendler ve dönüm noktaları Bahreyn zirvesinde ele alınıyor

IFN, çok taraflı stratejik ortak olarak IsDB'nin desteğiyle bu hafta Wyndham Grand Manama'da Dünya İslami Finans Diyalogları 2023'e ev sahipliği yaptı. Toplamda bir gün süren zirve, Bahreyn Merkez Bankası Bankacılık Denetimi Başkanı Khalid Hamad Al Hamad'ın açılış konuşmasıyla başlayarak ilk oturuma geçildi.

Etkinlik Köşesi 15.12.2023, 15:13 15.12.2023, 15:26
İslami finans alanındaki trendler ve dönüm noktaları Bahreyn zirvesinde ele alınıyor

IFN organizatörlerine göre bu tartışma; İslama uygun finans ve sermaye piyasalarının geçen yıl içinde kaydedilen önemli başarıları ve dönüm noktaları ile düzenleyici ortamların İslami piyasaların büyümesi ve gelişmesi üzerindeki etkisini ele aldı.
Aynı zamanda piyasa düzenlemelerinde yapılabilecek değişiklikleri ve piyasa derinliğinin ve likiditesinin artırılması, ürün inovasyonunun teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi, şirketler için finansman yolları, İslami finans piyasalarında devam eden yenilikler ve İslama uygun yapıların temiz enerji projelerinin ve altyapının finansmanına nasıl daha fazla uygulanabileceği dahil olmak üzere İslami sermaye piyasasının gelişimi de ele alındı.

İkinci oturumda İslami finansal hizmetlerin inovasyon, dönüşüm ve dijitalleşme yoluyla yeni zirvelere ulaşılmasına odaklanıldı. Bu konulardan bazıları da geçen yıl İslami bankacılıktaki önemli kilometre taşları ve kilit gelişmeler ile sektör için mevcut görünümün neler olduğu anlatıldı.

Ayrıca programda İslami finansal hizmetlerin dijitalleşmesi: neyin işe yaradığı, neyin yaramadığı ve bunun İslami finansal hizmetlerin gelişimi ve dönüşümü için ne anlama geldiği, ihtiyati düzenleme ortamları, Tier 1 ve Tier 2 Sukuk tartışmaları ve bunların İslami finansal kurumlara ve fonlama seçeneklerine neler sunduğu da ele alındı.

IFN, Bahreyn'e üçüncü kez geri döndü ve panelistler arasındaki açıklığı sağlamak için Chatham House Kuralları altında Diyaloglar Formatını sundu. 120'den fazla delegenin katıldığı etkinliğin verimli bir etkileşim, kapasite geliştirme ve ağ kurma fırsatları için bir platform sağladığı da belirtildi. 
 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@