Kuveyt Türk Ideathon’da üniversiteli gençler FinTech fikirleriyle yarıştı

Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Selman Ortaköy, "4'üncüsünü bu yıl gerçekleştirdiğimiz Kuveyt Türk Ideathon da yoğun bir ilgiyle karşılandı" dedi

Fintech ve Dijitalleşme 13.12.2023, 12:46 13.12.2023, 13:23
Kuveyt Türk Ideathon’da üniversiteli gençler FinTech fikirleriyle yarıştı

Kuveyt Türk, üniversite öğrencilerine yönelik 4. kez Ideathon Fikir Yarışması düzenledi.

Kuveyt Türk'ten yapılan açıklamaya göre, gençlerin yenilikçi bakış açısını içselleştirerek inovatif ve özgün fikirler geliştirmesini desteklemek, kendi potansiyellerini keşfetmesini, FinTech ve bankacılık sektörünü daha yakından tanımasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma Lonca Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yarışmayı, yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş kurgular yoluyla gençlere bankacılık işlemlerini anlatmayı hedefleyen Finans Z Genç Mentörü projesiyle Genç Z Takımı kazandı.

Üniversite öğrencilerine yönelik ilki 2020 yılında düzenlenen Ideathon Fikir Yarışması’nın konusu Geleceğin Bankacılığı iken bunu Sürdürülebilirlik ve Finans teması izledi.

Üniversiteli gençler, bireysel olarak veya takım kurarak yarışmaya başvurdu. Eleme turlarının sonunda 8 takım finale kaldı. Finalde yarışacak takımlara, 3 gün boyunca ürün inovasyonu ve hikayeleştirme eğitimi verildi.

Ideathon’un finali Lonca Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kesintisiz 36 saat süren Ideathon bootcamp’ta yarışmacılara tasarımcı ve girişimci Halit Soysal mentörlük yaptı.

Fikirlerin etkin sunumu eğitimi de alan yarışmacı ekiplere ayrıca Kuveyt Türk’ten alanında uzman çalışanlar fikirlerin geliştirilmesi ve olgunlaştırılmasına yönelik mentörlük desteğinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Yürütme Kurulu Üyesi Selman Ortaköy, gençlerin inovatif fikirlerine destek olduklarını ve yeni projelerin ortaya çıkması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ortaköy, şunları kaydetti:

'Bugüne kadar yaptığımız Ideathon Fikir Yarışması duyurularında binin üzerinde başvuru aldık. 4.'sünü bu yıl gerçekleştirdiğimiz Kuveyt Türk Ideathon da yoğun bir ilgiyle karşılandı. Yarışmayı düzenlemekteki amacımız, gençlerimizin kendi potansiyellerini keşfetmelerini ve inovatif bakış açılarını içselleştirmelerine yardımcı olmak, FinTech ve bankacılık sektörünü ise daha yakından tanımalarına zemin oluşturmak yönünde oldu. Zira sürdürülebilir şekilde kendini geliştiren gençlerimizin yenilikçi fikirleri ve hayalleri bizi güzel yarınlara taşıyacak.

Ideathon ile üniversiteli gençlerimizin inovatif fikirler geliştirmesine imkân sağlamanın yanı sıra gençlerimizin yenilikçi ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk markasını yakından tanımasına ve deneyimlemesine katkı sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yarışmamıza ilgi gösteren üniversiteli gençlerimize çok teşekkür ediyoruz. İnovatif fikirleri ortaya çıkartan fikir yarışmalarını 2024 yılında da devam ettirmeyi hedefliyoruz.'

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@