Ouch! Yeni dijital tekafül devri başlıyor

Malezya'daki Insurtech platformu Ouch! ilk dijital tekafül operatörü olarak tekafül piyasasına giriş yaptı. "Malezya Tekafül Birliği'nin Yıllık Raporuna göre, tekafül sektörü 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla brüt katkı payında %18,3'lük bir artış yaşadı. Pusara Pro'nun piyasaya sürülmesi tekafülün büyümesini daha da hızlandıracak ve daha geniş bir kitleye ulaşacaktır.

Fintech ve Dijitalleşme 23.08.2023, 14:25 24.08.2023, 15:58
Ouch! Yeni dijital tekafül devri başlıyor

Insurtech platformu Ouch! ilk dijital tekafül ürünü olan Pusara Pro'yu piyasaya sürerek Bank Negara Malaysia'nın Düzenleyici Sandbox'ındaki ilk dijital tekafül operatörü olarak tekafül piyasasına giriş yaptı.

Ouch! yaptığı açıklamada, Pusara Pro'nun katılımcılara 500.000 RM'ye kadar ölüm teminatı ve toplam teminat tutarının %10'u kadar ek şefkat teminatı sağlayan basit bir vadeli hayat ürünü olduğunu söyledi.

MALEZYA'DA BİR İLK

Ouch! Pusara Pro'nun hem konvansiyonel hem de tekafül piyasalarında Malezya'da bir ilk olan 24 saatlik bir şefkat tazminatı ödemesine sahip olduğunu söyledi. Tüm talepler doğrudan Ouch! mobil uygulaması üzerinden yapılabilir ve takip edilebilir, bu da talep sürecini daha da basitleştirir durumda. 

CEO Shazy Noorazman: "Sigorta veya tekafül alanını sarsmak isteyen bir insurtech platformu olarak, sektörün en büyük engellerinden biri olan talep deneyimi ve işlem sürelerini ortadan kaldırmaya kararlıyız. Şefkatli talepler için 24 saatlik hızlı geri dönüş, katılımcılarımıza olan taahhüdümüzdür, böylece sevilen birini kaybetmenin inanılmaz derecede zorlu olduğunu gözler önüne serer, hemen sonrasında aileler için çok önemli finansal destek sağlamaya yardımcı olabiliriz." dedi.

"Malezya Tekafül Birliği'nin Yıllık Raporuna göre, tekafül sektörü 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla brüt katkı payında %18,3'lük bir artış yaşadı. Pusara Pro'nun piyasaya sürülmesi tekafülün büyümesini daha da hızlandıracak ve daha geniş bir kitleye ulaşacaktır.

OUCH! TAMAMEN DİJİTAL BİR ÜRÜNDÜR

Pusara Pro, Ouch! mobil uygulaması aracılığıyla kullanıcıların avuçlarının içinde doğrudan satın alınabilen, görüntülenebilen ve hizmet verilebilen tamamen dijital bir üründür.

Uygulama, poliçe yönetiminin yanı sıra, sağlıklı kalmak için ödül özellikleri, kullanıcıları için en uygun stratejileri belirlemeye yardımcı olacak bir teminat hesaplayıcısı ve tüm katılımcıların ödül kazanması için bir tavsiye programı ile genç Malezyalılar için eğitici bir tekafül / sigorta aracı olarak da görünüyor.

Çeviri: Beyza Nur AVCI / Katılım Finans 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@