Al Salam Bank'tan Bireylere ve KOBİ'lere Yönelik "Al Salam Tekâfül" Müjdesi

Bahreyn şehrindeki Al Salam Bank, Solidarity Bahrain ile güçlerini birleştirerek kapsamlı bir Şer'i esaslara uygun sigorta paketi olan "Al Salam Tekâfül" ürününü tanıttı. İşte bütün detaylar...

İslami Finans 15.11.2023, 16:09
Al Salam Bank'tan Bireylere ve KOBİ'lere Yönelik "Al Salam Tekâfül" Müjdesi

Bireyler, "Al Salam Takaful" aracılığıyla yangın, otomobil, seyahat, ev hizmetçiliği, gezi teknesi, ferdi kaza ve ailelere yönelik grup sağlık sigortası da dahil olmak üzere bir dizi sigorta seçeneğine erişebilecek. Ayrıca, şirketler ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ'ler) ofis kaskosu, kesin teminat, denizcilik ve grup sağlık sigortası kapsamında Tekâful teminatından yararlanabilecek.

Al Salam Takaful ürünü, Al Salam Bank'ın Solidarity Bahrain ile ortaklığı kapsamındaki iş birliği çerçevesinde sunuluyor. Bankanın genel merkezinde düzenlenen açılış törenine; Al Salam Bank Yönetim Kurulu, Solidarity Group Holding Grup İcra Kurulu Başkanı Ashraf Bseisu, Solidarity Bahreyn İcra Kurulu Başkanı Jawad Mohammed ve her iki kurumdan çok sayıda üst düzey yönetici katılım sağladı.

Ortaklık, bankanın hem bankacılık hem de Tekâfül ürünlerinden oluşan ve geniş bir ürün yelpazesi sunan kapsamlı bir kaynak haline gelme girişimlerini desteklemeyi hedefliyor.

Finansal portföy

Al Salam Bank Bireysel Bankacılık Başkanı Mohammed Buhijji, Ithmaar Bank'ın tüketici bankacılığı işini ve Solidarity Bahrain'in ara ana şirketi Solidarity Group Holding BSC (c)'nin %55,91 hissesi de dahil olmak üzere Ithmaar Holding'in bazı varlıklarını satın aldıktan sonra finansal portföyde ve müşteri tabanında önemli bir büyüme kaydeden Al Salam Bank'ın Self-Servis Kiosklar aracılığıyla kolaylaştırılmış bir dijital işe alım süreci de dahil olmak üzere yenilikçi bankacılık çözümleri sunduğunu ifade etti.

Aynı zamanda Buhijji, çevresel sürdürülebilirlikle uyumlu yenilikçi dijital finansal çözümler sunmaya odaklanmak suretiyle Al Salam Bank ve Solidarity Bahrain arasındaki ortaklık fırsatlarını geliştirmeye kararlı olduğunu dile getirdi. Bu bağlamda söz konusu hususun, dijital dönüşüm stratejileriyle yumlu olup, 2030 Ekonomik Vizyonunda belirtilen hedefleri destekler nitelikte olduğunu söyledi.

Al Salam Bank olarak müşteri tabanımızın ihtiyaçlarını karşılamaya karralı olduklarını dile getiren Buhijji, bu kararlılığın sonucu olarak da Şer'i esaslara uygun sigorta ürünlerinden oluşan eksiksiz bir paket sunan 'Al Salam Takaful'u hayata geçirdiklerini söyledi. Söz konusu girişimle, Bankanın tüm bankacılık ve Tekâfül ürünleri açısından tek durak noktası olarak konumlandırmaya yönelik devam eden çabayı, daha da destekleyeğini ifade etti.

Şer'i esaslara uygun bir sigorta poliçesine başvurmak isteyen müşteriler ve bireyler Self-Servis Kiosklar aracılığıyla, çağrı merkeziyle iletişime geçerek ya da herhangi bir şubeyi ziyaret ederek süreci anında tamamlayabilecekler.


 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@