Bank of Sharjah Ittihad için 350 milyon dolarlık sukuk ihracına öncülük ediyor

Abu Dhabi - Bank of Sharjah, BAE merkezli Ittihad International Investment LLC için 350 milyon dolarlık Sukuk ihracında ortak lider yönetici ve talep toplayıcı olarak faaliyet gösterdi.

İslami Finans 27.11.2023, 15:15
Bank of Sharjah Ittihad için 350 milyon dolarlık sukuk ihracına öncülük ediyor

Bank of Sharjah CEO'su Mohamed Khadiri konuyla ilgili olarak bu Sukuk ihracına katılımımız, Bank of Sharjah'ın BAE merkezli şirketlerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere finansman ve sermaye piyasası çözümleri sunma yönündeki stratejik vizyonunun altını çizmektedir ifadelerine yer verdi.

Khadiri, Ittihad daha önce kredi sendikasyon piyasasına erişmiş olsa da, bu işlemin başarısı stratejik bir öneme sahip olup, grubun tarihinde İslami sermaye piyasalarına ilk kez girdiklerini gösteren önemli bir kilometre taşını temsil etmektedir şeklinde konuştu.

CEO, Sukuk ihracına 1.7 kat fazla talep geldiğini vurgulayarak sipariş defterinin yaklaşık 600 milyon dolara ulaştığını ifade etti. Aynı zamanda Sharjah Emirliği'nde ve BAE genelinde lider bir bankacılık kurumu olarak konumunu daha da güçlendirmek için Bank of Sharjah'ın stratejik hedeflerini takip etmeye kararlı olduklarını dile getirdi.
 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@