CIBAFI 2023 Ödülü sahibini buldu

İslami finans kurumlarına yönelik küresel bağlamda çatı organizasyonu olan İslami Bankalar ve Finansal Kurumlar Genel Konseyi (CIBAFI) Yıllık Toplantı ve Etkinliklerini 9 Mayıs 2023 tarihinde Bahreyn’in başkenti Manama’da çevrimiçi olarak düzenlenendi. Etkinlik kapsamında Mesleki Gelişim ve İnsanların Güçlendirilmesi Stratejik Oturumu, CIBAFI 23. Yıllık Genel Kurulu (AGM) ve de son olarak "Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) Uygulamalarına Yönelik Sürdürülebilir Kalkınma" konulu CIBAFI Ödül Töreni gerçekleştirildi. CIBAFI 2023 ödüllerinde Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Direktörü Fatma Çınar jüri üyeleri arasında komite başkanı olarak yer aldı.

İslami Finans 11.05.2023, 15:59 11.05.2023, 17:01
CIBAFI 2023 Ödülü sahibini buldu

Mesleki gelişim ve insanların güçlendirilmesi, özellikle de hızla değişen dijitalleşme ve sürdürülebilirlik iş ortamında bir kuruluşun başarısı açısından oldukça önemli bileşenlerdir. Bu nedenle CIBAFI, İslami finans alanında eğitim ve mesleki gelişim ile ilgili olarak ortaya çıkan sorunlar hakkında detaylı tartışmalar gerçekleştirmek üzere mesleki gelişim ajanslarını, insan kaynakları yöneticilerini ve müdürlerini ve de diğer paydaşları bir araya getirdi.

Stratejik oturum, CIBAFI Genel Sekreteri Dr. Abdelilah Belatik'in açılış konuşası ve CIBAFI Akreditasyon Kurulu Üyesi ve Suudi Arabistan'da bulunan Kral Abdülaziz Üniversitesi - İslam Ekonomisi Enstitüsü Yardımcı Doçenti ve Risk Yönetimi ve Sigortacılık Bölüm Başkanı olan Dr. Faisal Mahmoud Atbani'nin özel konuşmalarıyla başladı.

EKOSİSTEMDEKİ FIRSAT VE ZORLUKLAR ELE ALINDI

Oturum sırasında Mısır'da bulunan Mısır İslami Finans Derneği (EIFA) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohamed Albltagi ve Suriye'de bulunan Almashora Consulting & Training İcra Müdürü Dr. Yousef Abdul Raouf Shannar'ın da aralarında bulunduğu konuşmacılar, yerel ve küresel deneyimlerden yararlanarak E-öğrenme platformlarının ortaya koyduğu fırsatlar ile zorlukları paylaştı. İslami finans alanındaki eğitim deneyimi seviyesini artırmak üzere modern teknolojilerin nasıl kullanılabileceğini ele aldılar. Ayrıca, sürdürülebilirlik uygulamalarının teşviki konusunda mesleki gelişimin rolüne değindiler. Oturumun moderatörlüğünü CIBAFI Yönetim ve Finans Direktörü Zainab Al Owainaty üstlendi.

ÖDÜL SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA UYGULAMARINA VERİLDİ

CIBAFI Sekreterliği, 2023 Yılı Ödülü'nün kazananını açıklayarak günü sonlandırdı ve kazananın olağanüstü başarılarını ödül töreninde kutladı. CIBAFI 2023 Yılı Ödülü, "Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) Uygulamalarına Yönelik Sürdürülebilir Kalkınma" konusuna ışık tutmak açısından önemli bir rol üstlenmektedir.

Bu yılki Ödülün sahibi, sürdürülebilir kalkınma uygulamalarını faaliyetlerine ve işlemlerine dahil etme açısından örnek ve bu yaklaşıma kendini adamış bir banka olan "Bank Islam Malaysia Berhad" oldu. Banka, sorumlu bir şekilde gerçekleştirdiği uygulamaları sonucunda daha yeşil, daha adil ve sorumlu bir geleceğe öncülük etmektedir.



CIBAFI, KATILIM FİNANSI KÜRESEL ÇAPTA TEMSİL EDİLMEYİ MİSYON EDİNİYOR

CIBAFI, çeşitli faaliyet ve girişimler yoluyla İslami finansal hizmetler sektörünü desteklemeye devam etmektedir. Tüm bu girişimler, sektör paydaşlarına ortaya çıkan sorunları tartışmaya yönelik bir platform sağlamayı, ekosistemi büyük küresel finansal etkinliklerde temsil etmeyi ve özel yayınlar ile kapsamlı eğitim programları aracılığıyla bilgi paylaşımını içermektedir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@