Emirates Islamic 500 milyon dolarlık finansman tesisini faaliyete geçirdi

Üç yıllık vadeli finansman, Şer'i uyumlu bir finans kurumu tarafından sağlanan türünün ilk örneği olma özelliğini taşıyor

İslami Finans 24.04.2024, 15:54
Emirates Islamic 500 milyon dolarlık finansman tesisini faaliyete geçirdi

Yakın zamanda yapılan bir basın açıklamasına göre Emirates Islamic Bank ilk 500 milyon dolarlık sendikasyon finansmanını tamamladı.

Üç yıl vadeli kredi, Şeriata uygun bir finans kuruluşu tarafından sağlanan türünün ilk örneği. Ayrıca İslami Finansal Kurumlar Muhasebe ve Denetim Organizasyonu (AAOIFI) tarafından belirlenen Şer'i ilkeler ile de uyumludur.

Kredi veren, finansman gelirlerini Şer'i uyumlu genel kurumsal finansman amaçları için kullanacak. Bu finansman Emirates Islamic'in bilançosunu güçlendirecek ve stratejik büyüme hedeflerini destekleyecek.

Emirates Islamic CEO'su Farid Al Mulla şunları söyledi:

“Önde gelen yerel bir İslami banka olarak Emirates Islamic, İslami bankacılık sektöründeki yeniliklere öncülük ederek ve etik bankacılığın en yüksek standartlarına uygun yenilikçi Şeriat uyumlu ürün ve hizmetler yaratarak BAE'nin ilerlemesine katkıda bulunmaya kararlıdır.”

Emirates Islamic CEO Yardımcısı Mohammad Kamran Wajid ise şunları söyledi “Geçtiğimiz yirmi yıl boyunca, müşterilerimize olağanüstü bankacılık hizmetleri sunma kararlılığımızı sürdürdük ve bu Şer'i uyumlu finansman olanağı, Emirates Islamic'e duydukları güveni daha da güçlendirecektir.”

Emirates NBD Capital Limited, HSBC Bank Middle East Limited ve Standard Chartered Bank, küresel koordinatörler ve yetkilendirilmiş baş düzenleyiciler ve talep toplayıcılar olarak hareket etti.

DFM'ye kayıtlı banka, 2023 yılında 1 milyar AED tutarında halka açık Sukuk ihraç ederek yerel para birimi Sukuk piyasasındaki likiditeyi güçlendirme taahhüdünü pekiştirdi.

Emirates Islamic, 2022'deki 1,24 milyar AED'ye kıyasla 2023'te 2,12 milyar AED ile %71 daha yüksek net kâr kaydetti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@