Faysal Bank, 2023 için faaliyet kârını iki katına çıkararak 42,3 milyar Pakistan Rubisi'ne yükseltti

Pakistan'ın önde gelen İslami bankalarından Faysal Bank Limited (FBL), bir İslami Banka olarak açılış yılında güçlü bir performans sergileyerek sağlıklı iş temellerinin yanı sıra ihtiyatlı risk yönetimini de ortaya koydu

İslami Finans 09.02.2024, 14:32 09.02.2024, 14:45
Faysal Bank, 2023 için faaliyet kârını iki katına çıkararak 42,3 milyar Pakistan Rubisi'ne yükseltti

Bankanın kısa süre önce yayınlanan mali raporu, FBL'nin faaliyet kârını iki katına çıkararak 42,3 milyar Pakistan Rubisi PKR (4.65 milyar TL)'ye ulaştığını ve mevduatta 1 trilyon PKR sınırına ulaşarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktığını ortaya koyuyor. Banka şu anda Pakistan'ın İslami bankacılık sektöründe kilit bir oyuncu olarak konumlanmış durumda. FBL, bağımsız olarak, geçen yılki 22,4 milyar PKR'nin %85 üzerinde 41,4 milyar PKR Vergi Öncesi Kâr ile yeni bir rekora imza attı. FBL'nin net kârı 20,0 milyar PKR'ye ulaşarak yaklaşık %80'lik bir büyüme kaydetmiştir.

Hisse başına kazanç 7.40 PKR'den 13.21 PKR'ye yükselerek artış göstermiştir. Banka ayrıca hisse başına 2/- Rupi, yani %20 oranında nihai nakit temettü beyan etmiştir. Bu temettü, yıl içinde ödenmiş olan 2/- Rupi tutarındaki ara dönem nakit temettüsüne ilavedir.

Bankanın toplam aktifleri Aralık 2022'ye kıyasla %27,5'lik bir artışla 1,4 trilyon PKR'ye ulaştı. FBL'nin büyümesi, güçlü temelinin ve risk yönetimine ihtiyatlı bir yaklaşım sürdürürken ülkenin ekonomik kalkınmasındaki rolünü oynama taahhüdünün bir kanıtıdır. FBL'nin güçlü ve çeşitlendirilmiş iş modeli, proaktif kredi politikaları ile birlikte büyümeyi yönlendirmede çok önemli olmuştur

Faysal Bank Yönetim Kurulu Başkanı Mian Muhammad Younis bu vesileyle yaptığı açıklamada;

"1 trilyon PKR mevduata ulaşarak elde ettiğimiz bu önemli kilometre taşı, müşterilerimizin bize duyduğu güven ve itimadın yeniden teyidi anlamına gelmektedir." dedi. "Bu mükemmellik, yenilikçilik ve sınıfının en iyisi Şeriat Uyumlu İslami Bankacılık yolculuğuna devam etmeyi ve tüm paydaşlarımız üzerinde olumlu bir etki sağlamayı dört gözle bekliyoruz."

Faysal Bank Başkanı ve CEO'su Yousaf Hussain ise şunları söyledi:

"Faysal Bank'ın bu eşi benzeri görülmemiş büyüme yolculuğunun arkasındaki itici güç olan tüm paydaşlarımızın sarsılmaz desteği için minnettarız. Bu ivmeyi sürdürmekle kalmayıp, güçlü ve büyüyen müşteri tabanımıza odaklanarak ve müşteri odaklı ürün ve hizmetlerimizle Faysal Bank'ı İslami Bankacılık alanında mükemmelliğin zirvesine taşımayı arzuluyoruz."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@