Sürdürülebilirlik uygulamaları kapsamında ESG sukuk ihracı 36.1 milyar dolara yükseldi

Fitch Ratings'e göre, önümüzdeki yıllarda ESG sukuk piyasasının küresel ölçekteki mevcut sukuk ihraçlarının %7.5'ini aşması bekleniyor

İslami Finans 08.02.2024, 10:41 09.02.2024, 13:38
Sürdürülebilirlik uygulamaları kapsamında ESG sukuk ihracı 36.1 milyar dolara yükseldi

ESG sukuku, geçen yıl hükümetlerin sürdürülebilirlik girişimlerini başlatması ve ihraççıların finansmanı çeşitlendirmeye çalışmasıyla önemli ölçüde büyüme gösterdi.

Fitch Ratings'e göre, 2023 yılının sonunda ESG sukuk ihracı 36.1 milyar dolara yükseldi.

Derecelendirme kuruluşu, ESG sukuk piyasasının önümüzdeki yıllarda küresel mevcut sukukun %7.5'ini aşmasını beklediğini belirtti.

Büyüme, ihraççıların yatırımcıların talimatlarını karşılamak ve devlet destekli sürdürülebilirlik çabalarını desteklemek için finansmanı çeşitlendirme planları tarafından desteklenecek.

ESG SUKUK İHRAÇLARI

Fitch'in derecelendirdiği tüm döviz cinsinden sukukların %11.8'ini oluşturan ESG sukuk ihraçları, 2023'te bir önceki yıla göre %4.6 düşerek 10.5 milyar dolara geriledi.

Geçen yıl ESG sukuk ihraçlarının %41'ini Birleşik Arap Emirlikleri, %28'ini Malezya, %21'ini Suudi Arabistan ve %10'unu Endonezya gerçekleştirdi.

Bazı ülkeler de, ESG borç ihraçlarını artırabilecek girişimleri yakın zamanda duyurdular.

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki İslami bankalar, sürdürülebilir sukuk ve finansmanı iş hattının bir parçası olarak yapmaları için Üst Şeri Otoritesi tarafından yönlendirildi.

Umman'da sürdürülebilir finans çerçevesi tanıtıldı ve yeşil, sosyal ve sürdürülebilir sukuk ve tahvillerin ihraç edilmesi planlandı.

Malezya, sürdürülebilir sukuk ihraç masraflarına uygulanan vergi indirimini 2023'ten 2027'ye kadar uzatıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@