TKBB’nin ve katılım bankalarının sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetleri GLM 2023’te konuşuldu

Sürdürülebilir bir gelecek için özel sermayenin gücüne ve etki yatırımına odaklanan GLM 2023’te, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Direktörü Fatma Çınar “Etki Sermayesi'nin Kilidini Açmak, Yuvarlak Masa Toplantısı ve Sunum Paneli”nde konuşmacı olarak yer aldı. TKBB Direktörü Fatma Çınar konuşmasında, “Son yıllarda sürdürülebilirlik alanında farkındalık, kapasite ve uygulamalar konusunda önemli mesafeler kat eden katılım bankalarının çatı kuruluşu olarak sürdürülebilir finans alanındaki gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Bu alanda öncülük niteliğinde katkılar yapmak üzere çaba gösteriyoruz ki katılım finansının temel ilke ve değerlerinin iletişiminde sürdürülebilirliği ayrıca önemsiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Küresel Ekonomi 04.07.2023, 16:38 04.07.2023, 17:13
TKBB’nin ve katılım bankalarının sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetleri GLM 2023’te konuşuldu

Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK) ve The Global Steering Group for Impact Investment (GSG) iş birliğiyle düzenlenen "Etki Ekonomisine Doğru: Türkiye'nin Yüzüncü Yılında Küresel Kuzey ve Küresel Güneyi Birleştirmek" başlıklı Küresel GSG Liderlik Zirvesi Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'de yapıldı. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA'lar) ulaşılmasına nasıl katkıda bulunabileceğine odaklanılan bu etkinlikte inanç, mekân ve toplumsal cinsiyet temelli stratejiler gibi tematik yaklaşımların öneminin yanı sıra kalkınma finansmanı ve karma finansmanın dönüştürücü potansiyelini kamu ve özel sektör temsilcileri ve alanında uzman profesyonelleri bir araya getirdi.

TKBB Direktörü Fatma Çınar, GLM 2023’te yaptığı konuşmasında katılım bankacılığı ekosisteminin büyümesi adına Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının üstlendiği role ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte TKBB Direktörü Fatma Çınar’ın GLM 2023 kapsamında “Etki Sermayesi'nin Kilidini Açmak, Yuvarlak Masa Toplantısı ve Sunum Paneli”nde yaptığı konuşma da şu sorulara yanıt vererek hem TKBB’nin hem de katılım bankalarının sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarından bahsetti.

Türkiye'de son zamanlarda yaygın hâle gelen İnanç bazlı finansın 2025 yılına kadar bankacılık sektöründe yüzde 15 pazar payına ulaşacağı tahmin ediliyor. Söz konusu büyümenin en önemli destekleyicilerinden biri olan TKBB'nin strateji raporu ise altı temaya odaklanmaktadır: iletişim, ekosistem, ürün yelpazesi, standartlar ve yönetişim, dijital ve yetkinlik geliştirme. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının (SKA'lar) bu stratejide oynadığı rol nedir?

TKBB, Türkiye'de etki sermayesinin önünü açmak üzere etki yatırımı ile inanç temelli yatırımlar arasında uyum sağlamaya yönelik temel farkındalık yaratma ve kapasite geliştirme çabalarını nasıl destekleyebilir?

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@