Borsa Trendleri Raporu Yayınlandı

Finansal Raporlar 25.07.2018, 03:06
Borsa Trendleri Raporu Yayınlandı

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)’nun veri tabanı kullanılarak TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Derneği ve MKK iş birliğiyle hazırlanan “Borsa Trendleri Raporu XXV“ yayınlandı.

Buna göre yılın ikinci çeyreğinde Şok Marketler halka açılırken, Aselsan’ın da ikincil halka arzı gerçekleşmişti. Yabancı yatırımcıların işlem hacmindeki payı yüzde 32, piyasa değerindeki payı ise yüzde 62 oldu. Yabancı yatırımcıların BIST TÜM işlem hacmindeki payı ikinci çeyrekte ortalama yüzde 32 ile Borsa Trendleri Raporu’nun yayınlanmaya başladığı 2012 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı. 2018 Nisan-Haziran döneminde Yatırımcı Risk İştahı Endeksi (RISE) ortalama değeri 27,4 olarak hesaplandı. Türkiye’de ihraç edilen özel sektör borçlanma araçlarının döviz cinsi dağılımına bakıldığında Türk Lirası cinsinden borçlanma araçları hacminde ilk yarıyılda yüzde 15, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ise yüzde 47 artış yaşandığı; Euro cinsinden borçlanma araçları hacminin ise 2017’nin ilk yarısından bu yana sabit kaldığı görülmektedir. Türk Lirası cinsinden ihraç edilen özel sektör borçlanma araçlarının yaklaşık yüzde 67’si yerli kurumsal, yine yaklaşık yüzde 28’i yerli bireysel yatırımcılar tarafından tutulmaktadır.

Raporun tamamı için: https://v2020.katilimfinansdergisi.com.tr/wp-content/uploads/2018/07/Borsa-Trendleri-Raporu-XXV.pdf

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@