2020 Yılı GVC Raporu Yayınlandı

İslam Kalkınma Bankası (İKB), Küresel Bağlamda Ekonomik Toparlanmaya Giden Yol Olarak Kapsayıcı Küresel Değer Zincirlerinin Yeniden İnşası başlıklı ilk Küresel Değer Zincirleri (GVC) Raporu'nu yayınladı.

Küresel Ekonomi 09.06.2021, 13:00 01.07.2021, 09:11
2020 Yılı GVC Raporu Yayınlandı

İslam Kalkınma Bankası (İKB), "Rebuilding Inclusive Global Value Chains as Pathway to Global Economic Recovery" (Küresel Bağlamda Ekonomik Toparlanmaya Giden Yol Olarak Kapsayıcı Küresel Değer Zincirlerinin Yeniden İnşası) başlıklı ilk Küresel Değer Zincirleri (GVC) Raporu'nu yayınladı.

Raporun 2020 yılına ait baskısında; tarım-gıda, otomotiv, madencilik, petrokimyasallar, tekstil ve konfeksiyon gibi çeşitli sektörlere ilişkin olarak Bangladeş, Gine, Endonezya, Nijerya, Senegal ve Türkiye gibi İKB Üye Ülkeleri hakkında bölümler yer almaktadır.

Strateji ve Dönüşüm Departmanı bünyesindeki GVC Bölümü, GVC Uygulayıcı Topluluğu (CoP) aracılığıyla 2020 Yılı GVC Raporu yayınını denetledi. GVC CoP, 100'ü aşkın personele GVC'ler hakkında eğitim sağlamıştır ve GVC Raporu, İKB Üye Ülkelerindeki sosyo-ekonomik kalkınmaya ilişkin zorluklarına karşılık olarak iç kapasite oluşturma çabalarını yansıtmaktadır.

Kaynak: İslam Kalkınma Bankası (İKB)

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@