Mısır Finansal Düzenleme Kurumu, KOBİ'ler için sukuk ihraç kurallarını kolaylaştırmayı planlıyor

Mali Düzenleme Kurumu KOBİ'leri, otorite tarafından belirlenen yönetişim standartlarına uydukları sürece, sukuk ihraçları için kredi notu şartından muaf tutacak

Küresel Ekonomi 28.08.2023, 16:20 29.08.2023, 13:16
Mısır Finansal Düzenleme Kurumu, KOBİ'ler için sukuk ihraç kurallarını kolaylaştırmayı planlıyor

Finansal Düzenleme Kurumu (FRA), Sermaye Piyasası Kanunu'nda küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'ler) yerel piyasada sukuk veya İslami tahvil ihraç etmelerini kolaylaştıracak yeni değişiklikler yapmayı düşünüyor.

Daily News Egypt'e göre FRA, otorite tarafından belirlenen yönetişim standartlarına uydukları sürece KOBİ'leri sukuk ihraçları için kredi notu şartından muaf tutabilir. Bu kolaylık sürecin en pahalı aşamalarından biri olan sukuk ihracının maliyetini ve süresini azaltacağını gösteriyor.

FRA tarafından, değeri bir milyar poundun altında olan sukuk programları için kredi notu şartından feragat edebileceği belirtilerek bu değişikliklerin amacının Mısır piyasasında sukuk ihraçlarının hacmini ve çeşitliliğini artırmak olduğu söyleniyor.

FRA'nın sukuk ihraçlarını kolaylaştırmaya yönelik ilgisi, Başbakan Mostafa Madbouly'nin bu hafta başında Sermaye Piyasası Kanunu'nun yürütme düzenlemelerinin bazı hükümlerini değiştirmek için bir kararname yayınlamasının ardından geldi. Değişiklikler, her bir bölüm için FRA'nın onayına gerek olmaksızın üç yıl içinde birden fazla bölüm halinde sukuk programı ihraç edilmesine izin verilmesini, sürdürülebilir kalkınma yatırım fonlarının oluşturulmasını ve düzenlenmesini ve yatırım fonlarının çalışma kapsamının genişletilmesini içeriyordu.

Değişiklikler ayrıca, FRA'nın yönetim kurulu tarafından belirlenen kriterlere göre, belirli durumlarda ihraççı veya lehtar için kredi notu olmaksızın sukuk ihracına izin verdi. Bu, işlerini geliştirmek ve bu alternatif finansman aracını kullanarak büyümek isteyen ekonomik kuruluşlar için daha fazla esneklik sağlayacak ve sukuk ihracının maliyetini düşürecektir.

Çeviri: Beyza Nur AVCI / Katılım Finans

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@