TKBB heyeti, Özbekistan’da düzenlenen EBRD 2023 Yıllık Toplantısı ve İş Forumu'na katıldı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 16-18 Mayıs tarihlerinde Özbekistan'ın Semerkand kentinde 32. Yıllık Toplantı ve İş Forumu'nu düzenliyor. Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreteri İsmail Vural ve Uluslararası İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Fatma Çınar da EBRD’nin 32. Yıllık Toplantısı’na katıldı. TKBB heyeti EBRD toplantısının ardından iki ülke için önemli ikili görüşmelere devam ediyor.

Küresel Ekonomi 17.05.2023, 10:43 17.05.2023, 12:09
TKBB heyeti, Özbekistan’da düzenlenen EBRD 2023 Yıllık Toplantısı ve İş Forumu'na katıldı

EBRD, 2023 Yıllık Toplantısı ve İş Forumu'nu Özbekistan'ın Semerkand kentinde düzenliyor.

Üç gün devam eden toplantıya dünyanın her yerinden 2.000'in üzerinde hükümet yetkilisini, finans ve şirket yöneticisini, girişimciyi, sivil toplumu ve medya temsilcisini bir araya getirdi.

EBRD toplantısında enerji güvenliği ve yenilenebilir enerji, gelişmekte olan pazarlarda dijitalleşme ve finansal kapsayıcılık dahil olmak üzere çok çeşitli konular tartışılıyor. Semerkand'a gidemeyenler, etkinliklerin birçoğunu çevrimiçi olarak takip edilebiliyor.

TKBB HEYETİ EBRD TOPLANTISI VE İKİLİ GÖRÜŞMELER İÇİN ÖZBEKİSTAN’DA

TKBB heyeti EBRD’nin 16-18 Mayıs tarihlerinde Özbekistan'ın Semerkand kentinde düzenlediği 32. Yıllık Toplantı ve İş Forumu'na katıldı.

TKBB Genel Sekreteri İsmail Vural ve Uluslararası İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Fatma Çınar, toplantının ardından Özbekistan’ın başkenti Taşkent şehrine geçerek önemli temaslarda bulunuyor.

ÖZBEKİSTAN VE TÜRKİYE ARASINDA KATILIM BANKACILIĞINI GELİŞTİRECEK TOPLANTILAR

Özbekistan Büyükelçiliği başta olmak üzere; Özbekistan Bankalar Birliği (UBA), Özbekistan Cumhuriyeti Bankacılık ve Finans Akademisi (BFA), Ipak Yuli Bank, Poytaxt Bank gibi önemli kurumlarla ikili görüşmeler yapılacak. İkili temaslarda, Türkiye'de TKBB'nin 40 yıla dayanan katılım bankacılığı deneyimi, Özbekistan’ın İslami finans için potansiyeli, Türk Devletleri Teşkilatına Üye Devletlerin Bankalar Birlikleri Konseyi (CBAFT) üyeliğine ilişkin değerlendirmeler, iki ülke ve ilgili kurumlar arasında olası iş birlikleri ele alınıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@