Vakıf Katılım’dan KOBİ’lere Destek Finansmanı

Vakıf Katılım, ülke ekonomisine ve KOBİ’lere destek amacıyla KOBİ Destek Kredisini hayata geçirdi. KOBİ Destek Kredisinden oda ve borsa üyesi KOBİ’ler faydalanabilecek.

Bölgesel Ekonomi 01.06.2021, 11:53 01.07.2021, 09:09
Vakıf Katılım’dan KOBİ’lere Destek Finansmanı

Vakıf Katılım, ülke ekonomisine ve KOBİ’lere destek amacıyla KOBİ Destek Kredisini hayata geçirdi. Vakıf Katılım, KOBİ Destek Kredisi’nin TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ile yapılan anlaşma çerçevesinde, KOBİ ölçekli oda ve borsa üyelerine Hazine destekli KGF (Kredi Garanti Fonu) kefaletiyle düşük maliyetlerle kullandırılacak finansman ürünü olduğunu belirtti.  

KOBİ Destek Finansman Özellikleri nelerdir?

  • İşletme ciro aralığı 0 – 1 milyon TL arası olan firmalara 50 bin TL'ye, 1 – 10 milyon TL arası olan firmalara 200 bin TL’ye kadar finansman desteği sağlanacaktır.
  • 6 ay anapara ve kâr payı olmadan ödemesiz dönem ve akabinde 12 ay eşit ve sıralı taksitli bir ödeme planı uygulanacaktır.
  • Kâr oranı yıllık yüzde 17.50, komisyon oranı finansman tutarının yüzde 1,00‘dir. Harici olarak yüzde 0,50 oranında KGF kefalet komisyonu alınacaktır.
  • KOBİ Destek Kredisinden oda ve borsa üyesi KOBİ’ler faydalanabilecektir.
  • Finansman, 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yaşayan işletmelere kullandırılacaktır. Gruba bağlı işletmeler için grubun toplam cirosunda yüzde 25 ve üzeri kayıp yaşanması da finansman için yeterlidir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş firmalarda ciro kaybı koşulu aranmayacaktır.
  • Finansmandan yararlanmak isteyen Vakıf Katılım müşterileri bağlı bulunduğu oda veya borsadan alınmış faaliyet belgesiyle başvuru yapmalıdır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@