Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kuruluşu, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım ile murabaha finansmanı anlaşması imzaladı

Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kuruluşu (ITFC), KOBİ'leri desteklemek için Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası ile 40 Milyon ABD Doları Tutarında finansman temin etti

Murabaha 06.12.2023, 15:26 06.12.2023, 16:18
Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kuruluşu, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım ile murabaha finansmanı anlaşması imzaladı

Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kuruluşu (ITFC), Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası ile her biri 20 milyon ABD Doları değerinde iki önemli Murabaha Finansmanı Anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşmalar, ITFC CEO'su Eng. Hani Salem Sonbol'un 4 Aralık 2023 tarihinde İSEDAK Toplantıları sırasında İstanbul'a yaptığı ziyaret sırasında resmiyet kazandı.

ITFC ve Vakıf Katılım Bankası arasındaki Murabaha Anlaşması, Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü Mehmet Ali Akben ve ITFC Genel Müdürü Eng. Hani Salem Sonbol, ITFC CEO'su tarafından imzalandı. Benzer şekilde, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin ÖZDEMİR ve ITFC Genel Müdürü Eng. Hani Salem Sonbol, Murabaha Finansman Anlaşmasının imzalanmasında kurumlarını temsil etmişlerdir. Bu ortaklıklar, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası'nın ITFC'nin Türkiye'deki yeni ortak bankaları olması açısından bir dönüm noktasıdır.

   

Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı;

“Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Yabancı sermaye ilgisi ve finansmanı Türkiye’ye girişe devam ediyor. Sendikasyon ve murabaha finansmanlarındaki son dönemdeki artış da bunun en önemli göstergesi. Gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile 2023 yılında aldığımız 1 yıldan uzun vadeli yurt dışı kaynak 350 milyon dolara yaklaşmış bulunuyor. Bu kaynakları reel sektöre aktaracağımız için mutluyuz. Önümüzdeki dönemde ülkemize kaynak girişi artarak devam edecek. İş birliğimiz hayırlara vesile olsun.” 

Tahsis edilen 40 milyon ABD Doları, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'nın özel sektör ve KOBİ müşterilerinin ticaret finansmanı ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olmak için kullanılacak. İşbirliği, şeri hükümlere uygun Murabaha finansmanı sağlanması yoluyla Türkiye'deki özel sektörün ve KOBİ'lerin büyümesini desteklemeyi amaçlıyor.

  

ITFC CEO'su Eng. Hani Salem Sonbol ortaklıktan duyduğu heyecanı dile getirerek şunları söyledi:

"Bu anlaşmalar Türkiye'de ticaretin ve ekonomik faaliyetlerin güçlendirilmesine yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile işbirliğimizin bölgedeki özel sektör ve KOBİ'ler için sürdürülebilir kalkınma ve refahın teşvik edilmesinde önemli bir rol oynayacağından eminiz."


ITFC, İslami finans çözümleri aracılığıyla Türkiye'nin özel sektörü ve KOBİ'lerinin büyümesini ve başarısını desteklemek için birlikte çalışırken, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile verimli bir ortaklık kurmayı dört gözle bekliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@