11.05.2021, 03:46

Sunuş Yazısı

25. sayımızın kapak konusunda, kamuoyu ile paylaşılan Ekonomi Reform Paketi ve katılım finans sektörü için getirdiklerini okurumuza sunuyoruz.

Değerli okurlarımız,

Kapsayıcılığı ve derinliği oldukça geniş olan bir içerikle sizlerle buluşturmaya gayret ettiğimiz Katılım Finans’ın 25’inci sayısını istifadenize sunuyoruz.

İzninizle bu sayımızın içerik kurgusunu sizlere tanıtmak isteriz. Kapak konumuzda, kamuoyuna duyurulan Ekonomi Reform Paketi’nin katılım finans sektörü için getirdiklerini, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katılım Finans Dairesi Başkanı Sayın Tarık Akın’ın kaleminden görüyoruz. Kapak röportajımızda ise Türk Kızılay Başkanı Sayın Kerem Kınık’la hem Ramazan ruhunu ortaya koyan hem de katılım finans ve insani yardımın ortak kültürüne ışık tutan bir sohbeti dergimize taşıyoruz. Katılımcı bir anlayışla hareket ettiğimiz yayınımızın sayfalarında; İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden (İZU) Doç. Dr. Zeyneb Hafsa Orhan, TKBB Danışma Kurulu Üyesi Abdullah Kahraman, İZU Dr. Öğretim Üyesi Ensari Yücel, İstanbul Arel Üniversitesi’nden Doç. Dr. A. İnci Sökmen Alaca gibi değerli isimler bir araya geliyor.

Her sayıda katılım finans alanında ses getiren başka bir ülkeye yer verdiğimiz ülke panoraması bölümümüzde bu defa, katılım bankacılığında öncü ülkelerden biri olan Malezya’yı konuk ediyoruz. Bu bölümde; Türkiye-Malezya ilişkilerinden Malezya’nın İslami finansta nasıl yükseldiği konusuna uzanan başlıklarla, farklı açılardan bakışlarını ve kapsayıcı bir içeriği konuya dair önemli isimlerin kaleminden görüyoruz.

Değerli bilgilerini, görüşlerini aktararak dergimize katkı veren tüm isimlere ve siz kıymetli okuyucularımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu vesileyle Türkiye’nin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyoruz.

Önümüzdeki sayılarımızda tekrar buluşmak dileğiyle.

Keyifli okumalar dilerim.

TKBB Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Fatma Çınar

İçeriği Katılım Finans 25. sayısında görüntüleyebilirsiniz. (Sunuş Yazısı)

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@