Katılım bankaları çalışanlarına sürdürülebilirlik eğitimi

Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) iş birliği çerçevesinde katılım bankaları çalışanlarına sürdürülebilirlik eğitimi verildi. Bankacılık sektörü için sürdürülebilirlik ile katılım bankalarının faaliyetlerindeki çevresel ve sosyal öngörülebilirlik, saydamlık ve izlenebilirlik yaklaşımlarını daha sistematik bir şekilde yönetmesi amaçlanmaktadır.

Katılım Finans Sistemi 30.05.2023, 16:17 30.05.2023, 16:42
Katılım bankaları çalışanlarına sürdürülebilirlik eğitimi

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üyeleri, Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) tarafından düzenlenen sürdürülebilirlik eğitimine katıldı. TKBB Direktörü Fatma Çınar ve KGK Sürdürebilirlik Standartları Daire Başkanı Gülşah Günay’ın açılış konuşmaları ile başlayan eğitim TKBB Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.TKBB üyesi olan katılım bankalarının çalışanlarına, KGK Uzmanı Sevgi Kılıçer, KGK Uzmanı Hatice Sevde Seven, KGK Uzman Yardımcısı Burak Atıcı, KGK Uzman Yardımcısı Tufan Göçer, tarafından verilen eğitimlerle sürdürülebilir bankacılık alanındaki deneyimleri aktarıldı.

KATILIM BANKALARI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ADINA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Sürdürülebilirlik, günümüzde bankacılık sektöründe önemli bir konu haline gelmiştir. Bankalar, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında sürdürülebilir uygulamaları benimseyerek toplum ve çevre üzerinde olumlu etkilere odaklanmaktadır. Bu nedenle, Katılım bankaları da sürdürülebilir bankacılık ilkelerini benimsemek ve uygulamak konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

KGK UZMANLARI EĞİTİM VERDİ

Kamu Gözetimi Kurumu, sürdürülebilirlik konusunda farkındalığın artırılması ve sektördeki paydaşların bilgilendirilmesi amacıyla eğitim programları düzenlemektedir. Bu kapsamda KGK Uzman ve Uzman Yardımcıları, TKBB üyesi katılım banka çalışanlarına özel bir eğitim verdi. 

TKBB üyesi olan katılım bankalarının çalışanları, eğitim programı sayesinde sürdürülebilirlik alanındaki güncel bilgilere ve en iyi uygulamalara erişim sağladı. Bu eğitimle birlikte TKBB üyeleri, sürdürülebilir bankacılık politikalarını ve stratejilerini daha etkin bir şekilde geliştirme ve uygulama imkanı bulacaklar.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@