Dubai merkezli Gulf Navigation, 220 milyon dönüştürülebilir sukuk ihracı gerçekleştirdi

Dubai merkezli gemi işletmecisi Gulf Navigation Holding, bir yıl süreyle 220 adet zorunlu dönüştürülebilir sukuk ihraç etti.

Sukuk 15.09.2023, 15:30 15.09.2023, 15:32
Dubai merkezli Gulf Navigation, 220 milyon dönüştürülebilir sukuk ihracı gerçekleştirdi

Dubai merkezli gemi işletmecisi Gulf Navigation Holding, bir yıl süreyle 220 adet zorunlu dönüştürülebilir sukuk ihraç etti.

Dubai Finansal Piyasası'nda işlem gören tek ham petrol taşıyıcısı olan şirket, Cuma günü düzenleyici bildirimde bulunarak sukukların 1.10 dirhem (0.29 dolar) fiyatla 200 milyon hisseye dönüştürüleceğini açıkladı.

İhraç ve dönüşüm, şirketin son yıllarda yaşadığı zararlarla mücadele ettiği ve mevcut 637.9 milyon dirhemi 837.7 milyon dirheme çıkarmasına izin verecek.

Mali bir yapılandırmanın ardından, şirket, 10 yıldan fazla bir süredir ilk kez biriken zararları sıfırlayarak, önceki yılın aynı döneminde 2.5 milyon dirhem zarar yerine 2023 ilk yarısında 28 milyon dirhem net kar bildirdi.

ZORUNLU DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR SUKUK NEDİR?

Hisse senedine dönüştürülebilir ve hisse senediyle değiştirilebilir sukuklar uygulamada mevcuttur. Sukuklar önceden belirlenen bir değişim fiyatı üzerinden hisse senedi ile değiştirilebilmektedir.

Hisse senedine dönüştürülebilir sukukta da vade bitiminde yatırımcıya, önceden bilinen başka bir şirketin (genelde ihraç eden firmanın başka bir iştirakinin) hisseleri ile değiştirilebilmek imkanı sunulmaktadır.

İhraççılar ellerindeki hisse senetlerini çıkarmak için bu tip programlara ihtiyaç duymaktadırlar.

Çeviri: Beyza Nur AVCI / Katılım Finans 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@