BAE 2024 yılının ilk çeyreğinde 1,36 milyar dolar değerinde tahvil ve sukuk ihraç etmeyi planlıyor

BAE Maliye Bakanlığı Müsteşarı Younis Haji Al Khoori, bakanlığın 2023 yılında gerçekleştirdiği tahvil ve Sukuk ihracının yaklaşık 2 milyar dolar (7,7 milyar AED) olduğunu açıkladı.

Bölgesel Ekonomi 29.01.2024, 15:06 29.01.2024, 15:11
BAE 2024 yılının ilk çeyreğinde 1,36 milyar dolar değerinde tahvil ve sukuk ihraç etmeyi planlıyor

BAE Maliye Bakanlığı Müsteşarı, 2023 yılında İslami Hazine Sukuku lansmanının başarısını vurgulayarak bakanlığın 2024 yılının ilk çeyreğinde 5 milyar AED değerinde tahvil ve Sukuk ihraç etmeyi planladığını belirtti.

Hong Kong'da devam etmekte olan Asya Finans Forumu'nda Emirates Haber Ajansı'na (WAM) konuşan Al Khoori, 2023 yılında İslami Hazine Sukuku lansmanının başarısını vurguladı. Değeri 1,1 milyar AED olan Sukuk, 8,3 milyar AED değerinde teklif alınması ve 7,6 kat fazla talep görmesiyle güçlü bir taleple karşılaştı.

Bakanlığın Forum'a katılımının önemine değinen Al Khoori, Forum'un küresel finansal ilişkileri geliştirme ve ekonomik büyüme çözümlerine yönelik uluslararası çabalara katkıda bulunma konusundaki rolünü vurguladı. Al Khoori, 2022 yılının ilk yarısında 22,2 milyar AED'ye ulaşan petrol dışı ticaretle BAE'nin Hong Kong'un Orta Doğu'daki en büyük ticaret ortağı konumunda olduğunun altını çizdi.

İki taraf arasındaki 2019 anlaşması, yatırımları teşvik etmeyi ve korumayı, elverişli bir yatırım ortamını teşvik etmeyi amaçlıyor. Forumda mali ve ekonomik konuları ele alan Al Khoori, bakanlığın BAE'de ekonomik çeşitlendirmeyi destekleme taahhüdünü özetledi. Ülkenin petrole olan bağımlılığını azaltma ve küresel olarak rekabetçi, bilgi ve inovasyon odaklı bir ekonomiye geçiş konusundaki adımlarını vurguladı.

Al Khoori, bakanlığın mali yükleri hafifletmek ve enerji dönüşümü hedeflerine ulaşmak için sürdürülebilir finansmana odaklandığını belirtti. Al Khoori, iklim değişikliğine karşı uzun vadeli kırılganlıkları azaltmak ve önemli ekonomik kazanımlar elde etmek için çevre dostu yatırımları teşvik eden Sürdürülebilir Finans Çalışma Grubunun BAE'deki rolünü vurguladı.
 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@