Kuveyt Türk, açık bankacılık alanındaki faaliyetleriyle uluslararası arenada ödüle layık görüldü

İnovatif ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk, açık bankacılık alanındaki faaliyetleriyle uluslararası arenada ödüle layık görüldü.

Bölgesel Ekonomi 11.09.2023, 11:01 11.09.2023, 11:14
Kuveyt Türk, açık bankacılık alanındaki faaliyetleriyle uluslararası arenada ödüle layık görüldü

İnovatif ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk, açık bankacılık alanındaki faaliyetleriyle uluslararası arenada ödüle layık görüldü. Uluslararası yayın kuruluşu Global Finance’in en başarılı bankaları belirlediği “Dünyanın En İyi Dijital Bankaları 2023” ödülleri kapsamında Kuveyt Türk, Türkiye’nin en iyi açık bankacılık API’lerine sahip finans kuruluşu ödülüne layık görüldü. 

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, uluslararası arenada kazandığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Kuveyt Türk, uluslararası finans piyasalarının önde gelen yayınlarından Global Finance’in düzenlediği “Dünyanın En İyi Dijital Bankaları 2023” ödüllerinde, kurumsal kategoride “En İyi Açık Bankacılık API’leri” başlığında Türkiye’nin en iyi bankası seçildi.

"YENİLİKÇİ YAKLAŞIMIMIZIN ULUSLARARASI ARENADA TAKDİR EDİLMESİNİ KIYMETLİ BULUYORUZ"

Ödülle ilgili değerlendirmede bulunan Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü Dr. Selman Ortaköy sözlerini şu şekilde dile getirdi;

“İnovatif ürün ve hizmetlere öncelik veren bir katılım finans kuruluşu olarak katılım finans hizmetlerinin geniş kitlelere ulaşması için teknoloji ve insan odaklı çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Dünya çapında gelişen trendleri ve yenilikçi teknolojileri radarımıza alıyor, çalışmalarımıza dahil ediyoruz. Açık bankacılık platformumuz API Market üzerinden sandbox ve canlı ortamda toplam 334 API sunarak 55 farklı kurum ve fintek ile iş birliği yürütüyoruz. Bu sayede ürün ve hizmetlerimizi üçüncü taraflar üzerinden müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu alandaki yenilikçi yaklaşımımızın uluslararası arenada takdir edilmesini kıymetli buluyoruz. Katılım finansın geleceğini tasarlarken, inovatif bir bakış açısıyla müşterilerimize dünya çapındaki en ileri teknolojileri sunmaya ve finansal süreçlerini kolaylaştırmaya devam edeceğiz”.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@