SKA Türkiye Yatırımcı Haritası Çıktı!

Yatırımların artırılmasını hedefleyen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Türkiye Yatırımcı Haritası 27 alandaki yatırım fırsatlarını içeriyor.

Bölgesel Ekonomi 26.03.2021, 10:39 12.04.2021, 11:49
SKA Türkiye Yatırımcı Haritası Çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ortaklığında, ve İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi (IICPSD) tarafından geliştirilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Türkiye Yatırımcı Haritası, yayımlandı. Harita, SKA’lara yönelik yatırımları mobilize etmeyi ve Türkiye’nin SKA’lar yolundaki ilerlemesini hızlandırmayı amaçlıyor.

UNDP tarafından farklı ülkeler için oluşturulan SKA yatırım haritaları, küresel amaçlara ulaşma yolunda kolaylık sağlayacak yatırım fırsatları ile hedef pazar ve sektörlerdeki koşullara dair ayrıntılı raporlar sunuyor.

Harita, yatırımcılara rehberlik etmeyi amaçlıyor

SKA Türkiye Yatırımcı Haritası, sermayelerini güçlü finansal gelir sağlayan, aynı zamanda yoksulluğu ve eşitsizliği azaltan, sağlık ve eğitimi ilerleten ve çevreyi koruyan etkinliklere mobilize etme konusunda yatırımcılara rehberlik etmeyi amaçlıyor. Yatırımcı Haritası, 11. Boğaziçi Zirvesi kapsamındaki Politika Diyaloğu etkinliği ile tanıtıldı.

Küresel Amaçlar’ın gerçekleşmesini sağlayacak yatırım fırsatları sunuluyor

Küresel Amaçlar’a yönelik yatırım fırsatları hakkında veri ve içgörünün sınırlı oluşu, özel sektörü bu konuda harekete geçirmenin önündeki en büyük engellerden biri. SKA Yatırımcı Haritaları ise bu zorluğun üstesinden gelmek amacıyla özenli ve etki yaratacak iş kararları vermeleri için özel sektöre Küresel Amaçlar’ın gerçekleşmesini sağlayacak yatırım fırsatlarından oluşan bir katalog sunuyor.

UNDP Türkiye, SKA Türkiye Yatırımcı Haritası’nı, teknik hizmet sağlayıcı olan İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi (IICPSD) ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ortaklığında geliştirdi. “SKA Türkiye Yatırımcı Haritası”, 9 öncelikli sektörde belirlenen 27 yatırım fırsatı alanı hakkında ayrıntılı yatırım bilgilerinden oluşan bir rehber olarak hazırlandı. Türkiye için belirlenen öncelikli sektörler; Teknoloji ve İletişim, Ulaşım, Yenilenebilir ve Alternatif Enerjiler, Eğitim, Sağlık Hizmetleri, Gıda ve İçecek, Tüketici Malları, Altyapı ve Finansman. 

Raporu incelemek için linke tıklayın.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@