Dünya piyasalarında faizsiz finans sistemine teveccüh artıyor

Ülkemiz, birinci yüzyılında üretimde, savunma sanayiinde, ihracatta, ekonomide sağladığı önemli atılımlar ile dünya ekonomisi içindeki konumunu sağlamlaştırmış ve birçok farklı coğrafyada farklı ülkelerle kurduğu ticari ilişkilerle küresel ölçekte en önemli ülkeler arasındaki yerini sağlamlaştırmıştır.

Dergi 19.07.2023, 15:31 19.07.2023, 17:28
Dünya piyasalarında faizsiz finans sistemine teveccüh artıyor

Son dönemde uygulanan “Yeni Ekonomi Modeli”yle; yatırım, istihdam, üretim ve cari fazla yoluyla büyümeyi esas alan ve ülkemizi gelecek yıllarda dünya ekonomisinde daha da güçlü bir konuma getirecek bir yaklaşım ortaya konulmuştur.

Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyümenin en önemli yapı taşlarının başında bankacılık ve finans sistemi gelmektedir. Ülkemizin jeopolitik konumu, dünya ticaretinde önemli bir köprü olmasında etken olurken bankacılık ve katılım finans sektörünün önemi her geçen gün artmaktadır. Dünya piyasalarında faizsiz finans sistemine, ekonomiyi ve ticareti doğrudan destekleyen finansman modellerine olan teveccühün artmasıyla birlikte katılım finans sektörünün hacmi yükselmektedir.

Türkiye olarak insan kaynağı ve doğal zenginliklerimizle ekonomik ve stratejik konumumuzun sağladığı fırsatları iyi değerlendirerek son 20 yılda çok büyük bir atılım yaşıyoruz. Bu dönemde katılım finans sistemine yönelik yapılan düzenlemeler katılım bankacılığının sürdürülebilir ve başarılı bir büyüme göstermesi için de gereken zemini sağlamaktadır. İlaveten, İstanbul’un kalbinde kurulan İstanbul Finans Merkezi (İFM)’nin planlamalar dahilinde İslami finans için gerekli platformların sunulduğu bir merkez olarak faaliyete geçmesi, Türkiye ve dünya finans sistemi ile ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır.

Ali Kemal Küçükcan
Emlak Katılım Genel Müdür Yardımcısı

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@