Katılım finans kurumları Türkiye yüzyılına hazır

Cumhuriyetimizin 100. yaşını idrak edeceğimiz 2023 yılında Türkiye’nin katılım finans sektörünün lider ülkesi olma vizyonuyla oluşturulmuş olan Katılım Finans Strateji Belgesi bir yol haritası niteliği taşıyor. Bu bağlamda katılım finans kurumları Türkiye yüzyılına hazırız mesajı vermektedir.

Dergi 20.07.2023, 11:09
Katılım finans kurumları Türkiye yüzyılına hazır

Katılım finans sektörü ikinci yüzyılda da kaynaklarını başta KOBİ’ler olmak üzere reel sektöre kanalize edecektir. Türk sanayisi ve ticaretinin yüzde 90’ını oluşturan KOBİ’lerin yatırımlarına finansman sağlamaya devam edecek olan katılım finans kurumları, ülkemiz kalkınmasının temel yapı taşı olmayı sürdürecektir.

Değişen küresel konjonktüre rağmen reel sektörün küresel ölçekteki rekabetçi potansiyelinin desteklenmesi için aksiyonlar geliştiren katılım finans sektörü, 2023 yılında da yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edecektir.

Misyonu, ürün çeşitliliği ve gelişimi ile hizmet kalitesini artırmak, kurumsal iletişim, algı ve itibar yönetimi çalışmalarını geliştirmek, gerekli eğitim, insan kaynağı ve sertifikasyon çalışmalarını artırmak, katılım finans prensiplerine uygun mevzuat, standart ve düzenlemeleri geliştirmek, İstanbul’un önde gelen bir Finans Merkezi olmasına katkıda bulunmak olan Türkiye Katılım Bankaları Birliği bünyesindeki tüm kuruluşlar bu misyonun gereklerini yerine getirmeye kararlıdır.

Katılım finans sektör payı 2022 yılında yüzde 9’a yaklaşmış, 2023 yılında çift haneyi görerek, 2025 yılı için yüzde 15’lik Pazar payı hedefine doğru emin adımlarla yürümektedir.

Vakıf Katılım ise önümüzdeki dönemde de aktif kalitesinden taviz vermeden istikrarlı büyümesini sürdürmeyi, dijital bankacılık alanında müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeyi, girişimcilik ekosistemine yönelik desteğini artırmayı, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik kapsamındaki yatırımlarını çeşitlendirmeyi hedefleyecek; Türkiye ekonomisinin istikrarlı ekonomik büyüme sürecine entegre bir iş planıyla katkı sağlayacaktır. Bu sayede katılım finans sektörünün hedeflerine ulaşmasına önemli katkılar sunacak olan Vakıf Katılım, kuruluş misyonu doğrultusunda önümüzdeki dönemde de sosyal finans alanında referans kurum olmak adına muhtelif çalışmalara imza atacaktır.

Bülent Taban
Vakıf Katılım Pazarlama'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@