Katılım Bankacılığı Büyümesinde Fırsat: Girişimcilik

Dergi 06.04.2022, 14:18
Katılım Bankacılığı Büyümesinde Fırsat: Girişimcilik

Yapay zekâ, nesnelerin interneti, 5G, kuantum bilgisayarlar, Web 3.0, blokzinciri, bulut teknolojisi, big data, siber güvenlik, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, NFT, Metaverse… Ve çok daha fazlası… Teknoloji alanındaki bu gelişmeler iş yapış şekillerini düşündüğümüzden çok daha hızlı bir şekilde dönüştürdü, dönüştürmeye devam ediyor. Bu dönüşümden etkilenen alanlardan biri de hiç kuşkusuz girişimcilik ekosistemi.

Bugün teknoloji alanındaki yenilikleri iş yapış şekillerine entegre eden, çağın gerekliliklerini iyi okuyan başarılı girişim örneklerinden “GAFAM” kısaltmasıyla bildiğimiz Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft gibi büyük teknoloji devlerinin her birinin ülke ekonomilerindeki paylarının yadsınamaz büyüklükte olduğunu söylemek mümkün. Bu örneklerden hareketle girişimciliğin küresel rekabet ortamında ülkelerin ekonomik büyüme ve kalkınmalarındaki katkısının bilincinde hareket etmemiz gerekiyor. Katılım bankaları olarak bu ekosistemde proaktif olarak yer almanın ve dijital dünyamızı şekillendirecek yenilikçi girişimleri fikir aşamasından son aşamaya kadar desteklemenin hem ülke ekonomimize katkısı hem de katılım bankacılığının büyüme hedefine ulaşması konusunda fırsat alanı olduğunu düşünüyorum.

Bu bağlamda Emlak Katılım Bankası olarak gayrimenkul, inşaat, sürdürülebilir çevreci teknolojiler ve finansal teknolojiler konularında geleceğe yön verecek, büyüme ve global pazarlara açılma potansiyeli olan girişimlere erken aşamada yatırım yaparak destek olmakla birlikte danışmanlık, networking gibi imkanlar sağlayarak girişimcilik yolculuklarında yol göstermek amacıyla PUSULA adında yeni bir program başlatıyor ve bu ekosistemin büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

İsmet Erdem

Emlak Katılım Proje Finansmanı ve Ürün Yönetimi Direktörü

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@