Küresel dönüşümde öncü rol

Küresel olarak dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve iş yapış modelleri bakımından sürekli olarak devam eden bir değişim ve dönüşüm sürecini yaşıyoruz.

Dergi 18.07.2023, 13:25
Küresel dönüşümde öncü rol

Türkiye de ikinci yüzyılında, dünyadaki değişimin bir parçası olmayı sürdürürken bazı alanlarda küresel dönüşüme öncülük ediyor. Bu minvalde Türkiye ekonomisinin en önemli yapıtaşlarından bankacılık sektörü ve özelde katılım finans sistemi de çağın getirdiği yenilikleri çok yakından takip ederken çok hızlı şekilde aksiyon alabiliyor. Şu ana kadar dört kurum tarafından dijital banka lisansı alınması ve bu kurumlardan üçünün dijital katılım bankası olması da katılım finans sisteminin çevik yapısını ortaya koyuyor. Ayrıca iş modellerinde dijitalleşmenin artması, girişim sermayesi ve finteklerin desteklenmesiyle katılım finans sisteminin sektördeki payını artırıyor.

Albaraka Türk olarak, Türkiye’nin ilk katılım bankası olmamızın ve sektördeki öncü konumumuzun bilincinde dünyada katılım bankaları bünyesinde kurulan ilk hızlandırma merkezi olan Albaraka Garaj’ı 2017 yılında, dijital dönüşüm stratejimizi destekleyecek AlbarakaTech Global bilişim şirketini 2019 yılında kurduk. Görüntülü görüşme ile müşteri olma, Jet Finansman, Pratik Kart gibi birçok ürünle yeni nesil bankacılık deneyimini müşterilerimize sunuyoruz. Yeni dönemde orta ve uzun vadeli tüm planlarımızı müşterilerimizin bir bankadan beklediği tüm hizmetleri dijital kanallardan alabilmesini sağlama ve tüm süreçlerimizi uçtan uca dijitalleştirme üzerine yapıyoruz. Türkiye’nin ikinci yüzyılında Albaraka Türk olarak ön sıralardaki yerimizi alacak, müşteri memnuniyetini dijital odaklı bir yaklaşımla öncelerken sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeye devam edeceğiz.

Dr. Ömer Emeç
Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@