Tarımsal Gı̇rı̇şı̇mcı̇lı̇k ve Kooperatı̇fçı̇lı̇k Çalışmalarına Destek

Dergi 16.01.2023, 11:48
Tarımsal Gı̇rı̇şı̇mcı̇lı̇k ve  Kooperatı̇fçı̇lı̇k Çalışmalarına Destek

Katılım Finans sektörünün referans kurumu olmayı hedeflediğimiz bu yolculukta sürdürülebilirlik vizyonumuza bir yenisini daha ekledik ve çiftçilerimizin, tarımsal üretim firmalarımızın ve tarım sektöründeki tüm aktörlerimizin yanında yer alacak çalışmaları hayata geçirmeye başladık.

2020 yılında ortaya çıkan pandemiyle birlikte tarımsal üretimin hem gıda arzı hem de istihdam açısından önemi bir kez daha ortaya çıktı. Pandemi sürecinde tedarikzinciri ve lojistik faaliyetlerinde oluşan açıkla beraber lisanslı depoların ve buna bağlı olarak Elektronik Ürün Senedi’nin (ELÜS) önemi daha da anlaşılır hale geldi. Biz de tarım sektöründe oluşan işletme finansmanı açığını gidermek adına ELÜS teminatlı finansman başta olmak üzere bu alandaki desteklerimizi artırdık.

Yenilenebilir enerji çalışmaları kapsamında faaliyete geçecek olan Tarım Bankacılığı çalışmalarımızla da, tarımsal sektörde girdi üreten firmaların sulama veelektrik maliyetini düşürmenin yanı sıra kadın ve genç istihdamına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Ayrıca önümüzdeki günlerde tarımsal girişimcilik ve kooperatifçilik çalışmalarında sektörün büyük kamu kurumlarıyla çözüm ortaklığına gideceğiz. Bu doğrultuda reel sektör ve kamu iş birliğiyle Tarım Bankacılığı alanında sürdürülebilirliği sağlamak için ihtiyaca uygun yenilikçi ürünlerimizle, tarımda üretimi ve verimliliği artırarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Bülent Taban 

Vakıf Katılım Pazarlama'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@