TKBB’nin 20.Yılı ve Gelecek

Katılım finans sektörünün çatı otoritesi olarak 2001 yılında faaliyetlerine başlayan Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin (TKBB) kuruluşunun 20. senesini kutluyoruz.

Dergi 24.11.2021, 14:12 01.12.2021, 17:37
TKBB’nin 20.Yılı ve Gelecek

Bugüne kadar yürüttüğü çalışmalarla katılım finans modelinin sürdürülebilir bir büyüme yakalamasına önemli katkılarda bulunan TKBB, sektörün dünya standartlarında finansal ürün ve hizmet sunar hâle gelmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Katılım finansın ülkemizde daha da güçlenerek hak ettiği noktaya gelmesi için Birlik koordinasyonunda, üye katılım finans kuruluşları ve sektör paydaşlarıyla yapılan görüşmeler doğrultunda, gelecek için iletişim, ekosistem,ürün çeşitliliği, standartlar & yönetişim, dijital ve yetkinlik inşası olmak üzere altı temel stratejik hedef belirlemiş bulunuyoruz. Bu stratejiler kapsamında ortaya koyacağımız çalışmalarla, son dönemin arz ettiği her türlü zorlu piyasa koşulunda ve konjonktürde dayanıklılığını defalarca ispat etmiş, müşterileri için güvenilir bir liman ve iş ortağı olan sektörümüzün piyasa varlığını ve iddiasını geleceğe güçlü bir şekilde taşıması kaçınılmazdır.

Özellikle büyüme ve kârlılık odaklı bir yaklaşımdan paydaş odaklı, değer üretimine doğru kayan bir çalışma anlayışının giderek benimsendiği günümüz dünyasında,çalışma felsefesi gereği sahip olduğu varlıklarını toplumun ve ekonomin tamamı için değer üretmeye kanalize eden sektörümüzün en büyük itici gücü kuşkusuz teknolojiye yapılan yatırım olacaktır.

İslami fintek raporlarına yansıyan verilere göre ödeme sistemleri, dijital cüzdan, yapay zekâ, robo-danışmanlık,blok zinciri, kitlesel fonlama, açık bankacılık, varlık yönetimi, fon toplama ve alternatif finansman yöntemleri konularında İslami finansal teknolojilere gerçekleştireceğimiz yatırımlar, 2025 için belirlediğimiz yüzde 15’lik büyüme hedefimize ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.

Vakıf Katılım Genel Müdürü - İkram Göktaş

İçeriği Katılım Finans 28. sayısında görüntüleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@