Manulife, Dünyanın İlk Perakende Şer’i Uyumlu Küresel GYO Fonunu Başlattı

Küresel Ekonomi 26.03.2019, 15:14
Manulife, Dünyanın İlk Perakende Şer’i Uyumlu Küresel GYO Fonunu Başlattı

Manulife Varlık Yönetim Hizmetleri  (MAMSB), perakende yatırımcılara sunulan dünyanın ilk şer’i uyumlu küresel gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) fonunu başlattı. Manulife Shariah Global GYO Fonu, Malezya yatırımcılarına daha çeşitlendirilmiş orta ila uzun vadeli getiri kaynakları sağlayarak, dünyanın dört bir yanındaki Şer’i uyumlu gayrimenkul yatırım fırsatlarına yatırım yapmayı sunuyor.

Konut, perakende, ofis ve endüstriyel GYO’lara yapılan geleneksel yatırımların yanı sıra, şirket, küresel doğasının, e-ticaret, sürücüsüz otomobiller, İnternet gibi yeni ekonomi sektörlerinden kaynaklanan potansiyel olarak daha yüksek büyüme fırsatları yakaladığını belirtti.

Tüm bu yeni teknolojilerin ve işletmelerin bel kemiği veri merkezleri, telekomünikasyon hücre kuleleri ve fonun yatırım yapabileceği depolar da dahil olmak üzere altyapı oluşumuna olan talepleri karşılayacak.

Fon ayrıca dünyanın yaşlanan nüfusu karşısında büyüme alanları olan sağlık merkezleri ve sağlık evleri gibi sağlık sektörüne de atılabilir dendi.

MAMSB CEO’su Jason Chong , “Bununla birlikte, tuğla ve harca yatırım yapmak, bunları yalnızca bir veya iki yargı bölgesindeki yalnızca birkaç fiziksel konut veya ticari varlıkla sınırlandırırken  , küresel GYO’lar bunları büyük ölçekli altyapı projeleri de dahil olmak üzere daha geniş bir mülk yatırımları evrenine dönüştürebilir.

Açıklamada, MAMSB, fiziksel özelliklerle karşılaştırıldığında GYO’ların likidite konusunda endişeleri olmadığını söyledi.

MAMSB Manulife Holdings Bhd, Kanada merkezli Manulife Financial Corp ait çoğunluğu olan kamu listelenen şirketinin bir iştirakidir.

Kaynak: The Malaysian Reserve

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@