DDCAP - Türkiye'de ve Dünyada Sürdürülebilirlik ve İnovasyon

Türkiye'deki kurumsal müşterilerin uzun süredir tercih ettiği bir ortak olmaktan da gurur duyuyoruz.

Ülke Panoraması 24.11.2021, 16:27 01.12.2021, 17:38
DDCAP - Türkiye'de ve Dünyada Sürdürülebilirlik ve İnovasyon

İslami finans ekosisteminin ve genel olarak küresel finansal sistemin gelişen bir yönü de sürdürülebilir finanstır.

DDCAP Group™ (DDCAP), küresel İslami finans piyasasını sorumlu bir şekilde birbirine bağlayan bir piyasa aracı kurumu ve finansal teknoloji çözümleri sağlayıcısıdır. Konvansiyonel ve İslami bankaların yanı sıra finansal mikro kredi kuruluşları, aile ofisleri ve KOBİ'lerle birlikte çalışan DDCAP, dünya çapında 300'den fazla müşteriye hem birincil hem de ikincil piyasalarda Şer’i uyumlu çok çeşitli ürünler, varlık sınıfları ve enstrümanlar aracılığıyla olanak sağlamaktadır.

İslami bir bankalararası ticaret, sermaye piyasası işlemi veya tüketici finansmanı alanlarında, gerekli süreçleri otomatikleştiren çevrimiçi ticaret platformumuz ETHOS Varlık Sağlama Platformu (ETHOS AFP™) şirketimiz işlem zincirinde önemli bir halkadır. Bugün ETHOS AFP™, müşterilerimizin alım satım işlemlerini verimli bir şekilde kaydetmelerine, 7/24 alım satım sonrası hizmetlerden yararlanmalarına ve Şer’i denetim ve uyumluluk gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olan, ödüllü bir sistem teknolojisidir.

İslami finans; Standard & Poor's'un 2021-2022'de yüzde 10-12'lik büyüme beklentisi ve yenilikçi likidite yönetimi çözümlerine yönelik artan talep ile bağlantılı olarak COVID-19’a rağmen genişlemeye devam etmektedir. Şer’i alimlerin ve düzenleyicilerinin daima yakından incelemesine tabi olan emtia murabaha veya teverruk, İslami para ve sermaye piyasalarında likidite sağlamak için en yaygın kullanılan yapılar arasında yer almaktadır. DDCAP bu alanda geniş deneyime sahiptir. Özellikle IIFM ve AAOIFI gibi endüstriyel altyapı kuruluşlarına proaktif üyeliğimiz aracılığıyla, hizmetlerimizin kalitesinive sağlamlığını artırmaya ve ilgili düşünce liderliğine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

İslami finans ekosisteminin ve genel olarak küresel finansal sistemin gelişen bir yönü de sürdürülebilir finanstır. Sosyal açıdan sorumlu yatırım (SRI) ve çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ESG) faktörlerini entegre ederek, sürdürülebilir finansın İslami finans ve daha geniş Şer’i ilkelerle örtüştüğü, yalnızca sürdürülebilirlikle değil aynı zamanda dini ve etik değerleri de yansıttığı kabul edilmektedir. DDCAP, bu küresel sürdürülebilirlik çabalarını desteklemeye kararlıdır. Buna uygun olarak ticari faaliyetleri ile müşteri ilişkilerini, aynı zamanda ve en önemlisi, dahili işyeri uygulamalarını ve isteklerini kapsayan bir Sürdürülebilir ve Sorumlu Eylemler (SRA) programı geliştirmiştir. Birleşmiş Milletler Sorumlu Yatırım İlkelerini imzalayan ilk İslami finans hizmetleri aracı kurumu olmaktan gurur duyuyoruz ve aynı zamanda Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin paydaş destekçisiyiz. Ayrıca, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da (MENA) ESG faktörlerine ilişkin farkındalığın geliştirilmesinde önemli bir kilometre taşı olan Majid AlFuttaim'in Yeşil Sukuk işleminin gerçekleştirilmesinde Citibank ile çalışmak da dahil olmak üzere birçok önemli sürdürülebilir finans işlemini destekledik.

Türkiye'deki kurumsal müşterilerin uzun süredir tercih ettiği bir ortak olmaktan da gurur duyuyoruz. DDCAP, altı katılım bankasının yanı sıra İslami finans ürünleri sunan konvansiyonel bankalarla da uzun vadeli ilişkiler kurmuştur ve müşterilerimiz sürekli olarak ürün yelpazesini ve ürün standardizasyonunu iyileştirmeyi, sermaye piyasalarını geliştirmeyi ve finansal kapsayıcılığı genişletmeyi hedeflemektedir. Finansal teknoloji  artık bu gelişmelerde kendi rolünü oynamaktadır ve bizim temel ilkelerimizden biri, yenilikçi ve etkinleştirici 'Fintek” kullanımı yoluyla işlevsel verimliliği artırmak ve operasyonel riski azaltmaktır. DDCAP, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki Fintek iş birliği potansiyelinin araştırılmasında faaliyet göstermektedir ve TheCityUK ile Borsa İstanbul tarafından yakın zamanda kurulan Fintek geliştirme çalışma grubunun ortak başkanlığını yapmıştır. Çalışma grubunun geniş kapsamlı konuları içeren raporunda sınır ötesi Şer’i uyumlu Fintek işlemlerinden Fintek düzenlemeleri yer almaktadır(UK-Turkey Islamic Fintech Working Group – Case Studies and Insights (BK-TR İslami Fintek Çalışma Gurubu – Örnek Olay çalışması ve içgörüler )

Ek olarak, etik açıdan da sorumlu olan erken aşamadaki üçüncü taraf İslami Fintek'e Fintek kısa süre önce yatırım yapmaya başladık. Bugüne kadar yatırımımızı İngiltere'deki işletmelere yaptık, ancak bunu genişletmeyi istemekteyiz ve kriterlerimize uyan Türk İslami Ffintek şirketlerinin yaklaşımlarını memnuniyetle karşılarız.

DDCAP, teknolojiye ve müşteri odaklı iş çözümlerine yatırım yapmaya ve Şer’i hükümleriyle işlemsel uyumunu sağlamaya devam etmektedir. ETHOS AFP™, platformun siber güvenliği ile etkin gözetimini ve yönetimini sağlamak için gereken devam eden yüksek standartları doğrulayan endüstri tarafından tanınan akreditasyon almıştır. Aynı zamanda Sayın Suudi alim Şeyh Abdullah Bin Süleyman Almaneea tarafından yönetilen DDCAP'ın Şer’i Denetleme Kurulu, başlangıcından bu yana ETHOS AFP™'nin geliştirilmesi ve gözetimi ile yakından ilgilenmektedir.Yürütülmekte olan ve tekrarlayan ayrıntılı Şer’i inceleme prosedürlerinin bir parçası olarak Kurul, ETHOS AFP™'nin, onun genelinde yapılan işlemlerin ve oluşturduğu ticari belgelerin düzenli olarak değerlendirilmesini üstlenir. Kurul ayrıca, Dr. Akram Laldin'in Şer’i SRA Şampiyonu olarak liderlik ettiği SRA programımızla da yakından ilgilenmektedir. Türkiye'deki ve küreseldeki müşterilerimize dünya standartlarında bir hizmet sunmak için gayretlerimize devam ederken, bu sınıfının en iyi teknolojik, etik ve denetleyici uygulamalarının kritik öneme sahip olduğuna inanıyoruz.

DDCAP

İçeriği Katılım Finans 28. sayısında görüntüleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@