Çalışmalarımızı Tüm Gayretimizle Sürdüreceğiz

Katılım finans, temel kurallarını faizsiz finans prensiplerinden aldığı için toplumumuz tarafından giderek daha fazla ilgi görüyor.

Dergi 24.11.2021, 13:57 01.12.2021, 17:37
Çalışmalarımızı Tüm Gayretimizle Sürdüreceğiz

Son yıllarda gerek ekonomimizde gerekse toplumumuzda da önemli bir karşılık buluyor. Bununla birlikte katılım finansın toplumdaki bilinirliliğini ve ülkemiz için potansiyelini artıracak çalışmaların devam etmesi de önemli. Katılım finans ürün ve hizmetleri ile faizsiz çalışma prensiplerine yönelik bilgilendirme sıklığının artırılması, atılacak en önemli adımların başında gelmektedir. Katılım finans prensiplerine yönelik farkındalığı en üst düzeye çıkarma amacıyla atılacak adımlar, katılım finans sektörünün zeminini sağlamlaştırma ve finans sektörü pazar payını daha ileri noktalara taşıma noktasında yardımcı olacaktır.

Bu noktada katılım finans kuruluşlarının yanı sıra Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) de 20 yıldır katılım finans sisteminin toplumun geniş kitleleri tarafından tanınmasına ve benimsenmesine katkı sağlayan önemliçalışmalar yürütüyor, ki bu çalışmaları oldukça kıymetli bulmaktayız. TKBB’nin, sektör temsilcilerinin ürünler ve hizmetler özelinde talep ve ihtiyaçlarını ilgili kamu otoritelerine aktarma ve gerekli iletişimi tesis etme anlamında da kritik bir rol üstlendiğini görmekteyiz.

Biz de sektörün öncü katılım finans kuruluşu olarak katılım finans ekosistemini daha ileri bir noktaya taşımak için TKBB ile birlikte çalışmalarımızı artan yoğunluktadevam ettirmekteyiz. Nitekim yakın zamanda, sektör temsilcilerinin katılımıyla TKBB’nin koordinasyonunda katılım bankacılığı stratejisini yeniden şekillendirdik.Gelişim alanlarına yönelik yapılan strateji çalışmaları neticesinde katılım bankacılığının, katılım finans ekosistemine dönüşmesini hedefliyoruz. Yüzde 7 seviyesinde olan katılım bankacılığı pazar payını daha yüksek mertebelere ulaştırmak ve katılım finans ekosistemini genişletmek için de Kuveyt Türk olarak çalışmalarımızı tüm gayretimizle sürdüreceğiz.

Kuveyt Türk Genel Müdürü - Ufuk Uyan

İçeriği Katılım Finans 28. sayısında görüntüleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@