Enerji Sektörüne Destek

Dergi 06.09.2022, 20:22 25.10.2022, 14:18
Enerji Sektörüne Destek

Albaraka Türk 1 Kasım 2021 tarihinden bu yana, sosyal, çevresel ve yönetişimsel kriterler doğrul- tusunda değerlendirme yapan İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan ilk katılım bankası olma unvanına sahiptir. Bankamız aynı zamanda dünyanın en prestijli çevre projesi olan Karbon Saydamlık Projesi kapsamında notunu artırarak 2021 yılında “iklim değişikliği” ve “su güvenliği” kategorilerinde notunu B derecesine yükseltmiştir.

Albaraka Türk, bankanın faaliyetleri sonucu ortaya çıkan iklim yükünü hesaplamak için Bilimsel Temelli Hedefler Oluşumu (SBTi) çalışmalarını sürdürmektedir. İklim krizi ile mücadelenin takipçisi olan Bankamız, İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü (Task Force On Climate Related Financial Disclosure) tav- siyeleri kapsamında iklim değişikliği sonucu ortaya çıkabilecek finansal risklerin hesaplanmasıyla ilgili çalışmalar yürütmektedir.

Bankamız müşterilerin enerji sektörüne yönelik ihti- yaçlarını karşılamak amacıyla, uygun oranlı finansman imkânları da sunmaktadır. Doğal enerji tüketimine destek sağlayan güneş enerjisi, güneş panelleri, rüzgâr tribünleri, su kuyusu, hidrofor vb. sistemleri için müşterilerin finansman ihtiyaçlarına katkı sağlayan Albaraka Türk, Gri Su/Çevre Finansmanı ürünü ile kurumsal, ticari ve bireysel segmentte yer alan müşterilerimize; gri su geri kazanım sistemleri, merkezi ısıtma sistemine geçiş, bina ısı yalıtımı, kirliliği önleyici filtreleme sistemleri, hane doğalgaz dönüşümü ve elektrikli/ hibrid araçlar gibi alanlarda kullanabilecekleri uygun oran ve vade seçenekli finansman sunmaktadır.

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı -  Mehmet Fatih Yorulmaz

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@