Enerji Sektöründe Katılım Finansın Konumu

Dergi 06.09.2022, 20:32
Enerji Sektöründe Katılım Finansın Konumu

Katılım Finans Sektörünün toplumsal faydayı esas alan yaklaşımı çerçevesinde toplum yararına olan, sürdürülebilir bir gelecek projeksiyonuna hizmet edecek bir bakış açısı ile hareket etmesi gerekmektedir. Diğer taraftan katılım bankacılığı ilkeleriyle örtüşmeyecek, insan sağlığına ve/veya toplumsal yaşama zarar vermepotansiyeli bulunmayan projelere finansman sağlama mecburiyeti bulunmaktadır. Bu yönüyle değerlendirdi- ğimizde sürdürülebilirlik kapsamındaki çalışmaların ve çevre kirliliğini azaltan enerji kaynaklarının desteklenmesi öncelik kazanmaktadır.

Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Programı doğrultusunda yoksulluğu sona erdirme, gezegeni koruma ve herkes için refah sağlamaya yönelik belirlenen hedefler, katılım bankalarının doğası ile uyumlu olması nedeniyle, sektörün ön saflarda yer almasını sağlayacaktır. Fon tahsis süreçlerinde çevreye ve insan sağlığına duyarlı,sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla değerlendirmelerin yapılması, sürdürülebilirlik raporuna sahip olan firmaların önceliklendirilmesi, rekabetçi ve daha avantajlı koşulların sağlanması gibi yaklaşımlar ile sürdürülebilirlik çalışmaları geliştirilebilecektir.

Emlak Katılım olarak; ürün ve hizmetlerimizi çevreye ve insana fayda sağlayacak şekilde geliştirmeye devam ediyoruz. Yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak isteyenmüşterilerimize, leasing anlaşmaları sayesinde uygun kâr oranlarıyla yüzde 100 leasing finansmanı imkânı sunarken, Çatı Güneş Enerjisi Santrali (Çatı GES) alanındayaptığımız iş birlikleri çerçevesinde bireysel mesken çatı üstü güneş enerjisi sistemi kurulumuna yönelik finansman desteği sağlamaktayız.

Emlak Katılım Stratejik Planlama Müdürü- Ahmet İkizoğlu

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@