Fikirden Yatırıma

Albaraka Garaj Start-up Hızlandırma Merkezi start-uplar için uçtan uca bir program sunuyor.

Dergi 06.04.2022, 10:11
Fikirden Yatırıma

Katılım bankacılığında ilklerin öncüsü Albaraka Türk olarak, birçok alanda attığımız adımlarla sektöre yön vermeye, hem içinde bulunduğumuz katılım bankacılığı ekosistemini, hem de Türkiye ekonomisini ileri taşımaya yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Yenilikçi, teknoloji tabanlı ve ölçeklenebilir ürün ya da hizmet geliştirmiş ve bunu büyütme hayali kuran girişimler için kurduğumuz bir katılım bankası bünyesinde dünyadaki ilk start-up hızlandırma merkezi olan Albaraka Garaj ile girişimcileri ve girişimcilik ekosistemini desteklemeye çalışıyoruz. Ön hızlandırma ve hızlandırma programı olarak iki aşamalı yürüttüğümüz Albaraka Garaj’da girişimcilere ihtiyaçları olan tüm destekleri sunmaya gayret ediyoruz.

Tanışma ve değerlendirme süreci olarak konumlandırdığımız ön hızlandırma sürecini başarıyla tamamlayıp hızlandırma programına geçmeye hak kazanan girişimlere 50 bin TL’ye kadar hibe desteği veriyoruz. Satış ve pazarlama konusundaki tecrübeli ekiplerimizin bilgi birikimlerinden faydalandırıyor, Albaraka Türk’ün geniş müşteri ve tedarikçi ağıyla girişimcilerimizi buluşturuyoruz. Her konuda olduğu gibi eğitimlerde de standartların dışına çıkıyor ve alışılagelmiş eğitimleri sunmak yerine girişimcilerin taleplerine ve ihtiyaçlarına göre oluşturulan bir eğitim programı hazırlıyoruz. Tüm girişimcilerimize başta Albaraka Türk üst düzey yöneticileri olmak üzere sektör liderleri, tecrübeli girişimciler ve alumni ağımızdaki girişimcilerden oluşan zengin mentor ağımızdan mentorluk desteği alma imkânı sunuyoruz.

Albaraka Garaj’ın ev sahipliğindeki farklı lokasyonlarda bulunan özel ofislerimizde bir yıl süreyle çalışma imkânı, Albaraka’nın bankacılık ürün ve hizmet API’lerini ücretsiz kullanma hakkı, fikri haklar, hukuk ve mali konularda danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Sunduğumuz en büyük değerlerden birisi olarak Albaraka birimleri ve müşteriyle POC çalışması yapma imkanının yanı sıra özellikle Albaraka Bankacılık Grubu’nun yoğun faaliyet gösterdiği MENA bölgesi ve Almanya’da yurt dışı açılımları konusunda destek veriyoruz. Bunların yanında bir Albaraka Türk iştiraki olan Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. bünyesinde kurulan fonlar ile girişimlere yatırımlar yapıyoruz. Bu bağlamda sadece 2021 yılında devam yatırımları haricinde 23 yeni girişime toplamda 39 Milyon TL yatırım yaptık. Şu anda 5. Dönemi devam etmekte olan Albaraka Garaj’da sadece ticarileşme aşamasında olan girişimlere destek vermenin yanı sıra her bir fikrin ne kadar kıymetli olduğunun bilinciyle 2020 yılından beri TÜBİTAK’ın girişimcilere 200 bin TL’ye varan hibe desteği sağladığı 1512 (BİGG) Bireysel Genç Girişimci Programı’nda Uygulayıcı Kuruluş olarak faaliyet gösteriyoruz. Fikirden yatırıma uçtan uca bir program sunmayı hedeflediğimiz Albaraka BİGG’le eğitimler, mentorluk görüşmeleri ve diğer imkanlarla girişimcilerin, fikirlerini geliştirmelerinde ve uluslararası arenada rekabet gücü olacak girişimlere dönüştürebilme serüvenlerinde ilk destekçileri oluyoruz. 5. Dönem ile birlikte 95 girişime ev sahipliği yaptığımız Albaraka Garaj Hızlandırma Programı süresince bundan çok daha fazla girişimle de tanışma ve iş birliği yapma fırsatımız oldu. Bu süreçte pek çok POC çalışması ve ürün doğrulaması yapılırken milyonlarca TL’lik ürün satın alımı gerçekleştirildi. Bu ürün ve hizmetler banka bünyesinde kullanılmaya başlandı ve müşterilerimize sunuldu.

Albaraka Garaj olarak açık fikirli, hayallerini gerçekleştirmek için gerekli motivasyona ve yeteneğe sahip tutkulu ekiplerin yanı sıra; yenilikçi, teknoloji tabanlı ve ölçeklenebilir ürün ya da hizmet geliştirmiş ve girişimini büyütme hayali kuran girişimcileri Albaraka Garaj web sitesi üzerinden Albaraka Garaj girişimcilik programlarına başvurmaya davet ediyoruz.

Albaraka Garaj 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@