Katılım Finans Sistemi Girişimcileri Destekliyor

Dergi 06.04.2022, 11:44
Katılım Finans Sistemi Girişimcileri Destekliyor

Finansal işlemlerin faizsiz finans kuralları çerçevesinde varlığa dayalı olarak gerçekleştirildiği katılım finans sistemiyle bireylerin birikimlerini veya atıl fonlarını ekonomiye kazandırmasını sağlayarak ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı veriyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, katılım finans sistemi tüm dünyada, konvansiyonel finans sisteminin alternatifi olarak kabul ediliyor.

Kuveyt Türk olarak 30 yılı aşkın süredir katılım finans sisteminin geniş kitlelere yayılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu noktada, dünya çapında önemli bir mertebeye erişen ülkemizin girişimcilik ekosistemiyle yakın ilişkiler içinde bulunarak, girişimcilerin ihtiyaç ve taleplerine yanıt verecek çözümler üretmeyi önemsiyoruz. Özellikle finansman ihtiyaçları konusunda genç girişimcilere elimizden gelen desteği vermeye devam ediyoruz. Dijital kanalların ve dijital dönüşümün önemini çok önceden öngörüp bu değişimi kendi bünyemizde yıllar önce başlatmış, bu yönde önemli projeler hayata geçirmiş ve aksiyonları vaktinde almış bir katılım finans kuruluşu olarak yenilikçi fikirleri desteklemeye gayret ediyoruz. Bu doğrultuda, Lonca Girişimcilik Merkezimizi, yeni fikirleri destekleyip geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla 2017’de kurduk. Lonca aracılığıyla teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip girişimcilerin proje fikirlerini sürdürülebilir bir modelle ticari faaliyete dönüştürmelerine destek oluyoruz. Merkezimizdeki girişimcilerimizin sadece girişimlerine odaklanmalarını önemsiyoruz. Sağladığımız desteklerle, girişimlerimizin fikirlerine odaklanmalarına katkıda bulunuyoruz.

Lonca Girişimcilik Merkezi kısa sürede Türkiye’nin en etkin kuluçka merkezleri ve girişim hızlandırma programları arasına girmeyi başardı. Yaklaşık 4 yıl içerisinde www. loncagirisim.com sitemiz üzerinden toplamda 2 binin üzerinde başvuru aldık. Kuveyt Türk yöneticilerinden ve Lonca Girişimcilik Merkezi mentorlarından oluşan jürimizin yaptığı titiz değerlendirmeler sonucunda her dönem ortalama 10 girişimi Lonca’ya kabul ettik. Geride bıraktığımız altı dönemde 60 girişimi Lonca’dan mezun ettik. İçinde bulunduğumuz yedinci dönemde, yenilediğimiz sistemimizle, artan hibe desteğimizle ve yatırım fırsatlarımızla girişimlerimize desteğimizi artırarak devam ettiriyoruz.

Lonca’da nakit hibe desteğini 50 bin TL’ye çıkardık. Ön kuluçka aşamasında başarılı olan girişimlere 10 bin TL, kuluçka aşamasına kabul edilenlere ilave olarak 15 bin TL ve DemoDay’e çıkmaya hak kazanan girişimlere de ilave 25 bin TL hibe desteği veriyoruz. Tüm bunların yanı sıra Lonca Scaleup aşamasına geçen girişimlere 25 bin dolara kadar tohum öncesi yatırım imkânı sunuyoruz. Hibe programının yanı sıra girişimcilerimize eğitim, proje bazlı mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti gibi destekler sağlıyoruz. Girişimlerimiz için sağladığımız en büyük imkânlardan biri de zengin mentor ağımız. Bildiğiniz gibi yeni bir girişim için iyi kurgulanmış doğru bir mentorluk, girişimin hayatını değiştiren, fark oluşturan bir dokunuş gerçekleştirebilir. Lonca’ya dâhil olan girişimciler, hem Kuveyt Türk üst yönetimi ve çalışanlarından, hem de sektör uzmanlarından mentorluk desteği alıyor. Mentorluk, eğitim ve danışmanlık desteklerinin yanı sıragirişimcilerimize hukuktan muhasebeye, pazarlamadan ürün geliştirmeye kadar pek çok alanda destekte de bulunuyoruz. Ayrıca, cihaz geliştiren girişimcilerimiz Ar- Ge desteği, özellikle FinTech’ler için ise API altyapımızı kullanmaları gibi birçok ayrıcalık sunuyoruz. Kuveyt Türk ile birlikte proje geliştirme imkânı ise girişimcilerimize sunduğumuz diğer ayrıcalıklar arasında yer alıyor. Lonca Girişimcilik Merkezi’nden mezun olan girişimler içinden ülkemize, ekonomimize ve müşterilerimize faydalı olacağını düşündüğümüz uygulamaları projelendirip iş süreçlerimize dâhil ediyoruz. Bazı girişimlerin ürün ve hizmetlerini müşterilerimizle buluşturarak her iki tarafa fayda sağlıyor; hem girişimlerimizin potansiyel müşterilerine ulaşmaları için bir köprü oluyor hem de müşterilerimiz için hizmet çeşitliliğimizi artırmış oluyoruz. Ayrıca Lonca Girişimcilik Merkezimizin, TÜBİTAK'ın girişimcilere geri ödemesiz nakit destek sağladığı 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı için Uygulayıcı Kuruluş olarak akredite olduğu belirtmek isterim. TÜBİTAK'ın BİGG Programı ile genç girişimcilere, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek, uluslararası ölçekte rekabet gücü olan teşebbüslere dönüştürebilmeleri için 200 bin liraya varan hibe desteği veriliyor. Lonca'nın, İTÜ Çekirdek yaptığı iş birliği kapsamında yürüttüğü Lonca BİGG sürecinde girişimciler hem Lonca hem de İTÜ Çekirdek'in sunduğu desteklerden yararlanabiliyor.

Girişimcilik ekosistemine sağladığımız katkıların yanı sıra Kuveyt Türk olarak inovatif fikirlerin desteklenmesine yönelik Fikrinn adlı platformumuzu da hayata geçirdik. Kuveyt Türk Fikrinn Platformu’na, üniversite öğrencileri ve girişimciler ile bireysel ve kurumsal müşteriler, birçok konudaki inovatif fikirlerini iletebiliyor. Kuveyt Türk’ün tüm müşterilerinin, mevcut ürün ve hizmetlere yönelik deneyimlerinin de paylaşıldığı platform, yenilikçi fikirlerinin hayata geçirilmesine zemin hazırlıyor.

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz Ideathon Fikir Yarışması’nı da artık Fikrinn Platformu üzerinden gerçekleştiriyoruz. Bu platform üzerinden gelen yenilikçi fikirleri gerek para ödülü gerekse de mentorluk, eğitim gibi olanaklarla destekliyoruz. Özellikle gençlerin, girişimcilerin ve müşterilerimizin fikirlerini rahatça paylaşabilecekleri alanlar açmanın kıymetli olduğunu düşünüyor, bu yöndeki çalışmalarımızı artırmaya gayret ediyoruz.

Lonca Girişimcilik Merkezi

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!

Gelişmelerden Haberdar Olun

@